Onkologiska verksamheten

Vi söker nu ST-läkare och specialistläkare till Hallands sjukhus onkologiska verksamhet!

Om oss

Onkologi- och palliativmedicinkliniken vid Hallands sjukhus är en nyligen uppstartad klinik med tre utbudspunkter; Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

Vi är en mindre klinik med två välfungerande behandlingsenheter som bedriver elektiv öppenvård samt palliativa konsultteam över hela regionen. Storleken på vårt sjukhus möjliggör korta kommunikationsvägar och nära samarbeten med andra kliniker. Vi har även kontinuerligt samarbete med universitetsklinikerna i Västra Götalandsregionen samt Region Skåne och vi ingår därmed i både RCC väst samt syd.

Vi har nu blivit en egen verksamhet med ambition att växa och där du som medarbetare kommer ha möjlighet att bidra till den framtida utvecklingen av onkologin i Halland. Vi söker dig som har ett brinnande intresse av onkologi och som antingen vill påbörja din specialisttjänstgöring hos oss eller som redan är specialist inom området.

Om arbetet

Den onkologiska vården är under ständig utveckling med nya behandlingsmetoder. Den vida arsenalen av behandlingsmetoder ställer även krav på fortbildning hos läkare och övrig personal för att patienten ska kunna få bästa möjliga vård. Den onkologiska mottagningsverksamheten i Halmstad och Varberg behandlar patienter med kirurgiska och urologiska cancersjukdomar.

Som ST-läkare kommer du att tjänstgöra och utbildas i onkologi. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med patienter med cancersjukdom i olika stadier. Detta ställer krav på lyhördhet, empatiskt bemötande, kommunikationsförmåga och samt en stor nyfikenhet för ny kunskap. Du kommer att tjänstgöra vid den onkologiska enheten i Varberg och Halmstad för att få kunskap inom allmänonkologin. För att få kunskap inom övriga cancersjukdomar och strålbehandling kommer du periodvis att vara placerad vid regiononkologisk klinik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och/eller Skånes Universitetssjukhus.

Som specialistläkare kommer du att arbeta med patienter med bröstcancer, gastro-intestinal cancer, urologisk cancer och patienter med okänd primärtumör.

Då vår klinik står inför att utöka och fortsätta utveckla verksamheten kommer du att få stora möjligheter att vara med och bidra med din kompetens och erfarenhet.

Om dig

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård eller så är du redan färdigutbildad specialist inom onkologi. Meriterande är att ha arbetat inom onkologi, hematologi, geriatrik och palliativ vård. Meriterande är också forskningserfarenhet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. 

Vi tror att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har ett engagerat, nyfiket och öppet förhållningssätt.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1538
Kontakt
  • Claes Hjalmarsson, TF Verksamhetschef, 0790-620680
Facklig företrädare
  • Kontakta HR-partner, Frida Mårtensson, 0731-501168
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-18

Tillbaka till lediga jobb