Vuxenpsykiatri Heldygnsvård, Varberg

Om arbetsplatsen

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer, avdelningschefer samt medicinskt ledningsansvariga.

Nu söker vi sektionsledare till Avdelning 22 i Varberg som är en allmänpsykiatrisk avdelning och består av 8 vårdplatser samt 2 platser för Brukarstyrd inläggning. Även Dagsjukvård och ECT-mottagningen är verksamheter som tillhör avdelning 22. Arbetsgivaren vill med tjänsten som sektionsledare på ett tydligt sätt få kontinuitet i det dagliga arbetet på avdelningen och på det sättet förbättra ledning/styrning, arbetsmiljö och vården för patienterna på avdelningen.

Om arbetet

Sektionsledaren är direkt underställd avdelningschefen och uppdraget medför att personen i huvudsak arbetar dagtid måndag till fredag, men vid behov kan andra tider vara aktuella. Följande arbetsuppgifter ingår i uppdraget:

 • Leda och samordna det dagliga arbetet på avdelningen
 • Vara en länk i den kliniska vardagen mellan avdelningen och vårdgrannar genom till exempel medverkan på rapporter, ronder och vid SIP
 • Ansvara för introduktion och introduktionsprogram för nyanställda
 • På uppdrag av avdelningschefen och MLA (medicinskt ledningsansvarig) kunna leda utvalda delar av avdelningens förändrings- och utvecklingsarbete
 • Bistå avdelningschef och MLA i planering och utveckling av patientsäkerhetsarbetet på avdelningen
 • Tillsammans med avdelningschef och MLA genomföra och följa upp internutredningar
 • Ansvara för att de nationella mätningar, som Region Halland beslutat om och som Psykiatrin ingår i, genomförs så som till exempel vårdhygien, trycksår med flera
 • Vid behov kunna arbeta kliniskt med patientarbete på avdelningen, även kväll och helg kan bli aktuellt
 • Ersätta avdelningschef vid kortare frånvaro och eventuellt vid längre frånvaro beroende på kompetens

Tjänsten är en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som sektionsledare på 2 år. 6 månader innan uppdraget upphör sker en utvärdering om eventuell förlängning eller avslut.

Om dig

Vi söker dig med lämplig utbildning inom hälso- och sjukvård; psykolog, socionom, sjuksköterska eller skötare med flerårig erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra medarbetare samt förmåga att entusiasmera i förändringsprocesser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som sektionsledare i två år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/880
Kontakt
 • Frida Lind, Tf. avdelningschef, 0729-73 09 76
Facklig företrädare
 • Alexandra Johansson, Vårdförbundet, 0340-48 13 40
 • Magdalena Andersson, Kommunal, 0340-48 13 40
Publicerat 2020-11-27
Sista ansökningsdag 2020-12-11

Tillbaka till lediga jobb