Ambulans diagnostik o hälsa, Hälsa och funktionsstöd

Om uppdraget

Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda mottagningar under stark utveckling tillsammans med kvalificerad personal. Kvinnohälsovården och Ungdomsmottagningen i Halland är mångprofessionella verksamheter med stor samlad kompetens. Precis som dina medarbetare intar du patientens fokus och i samråd med regionens vårdgivare utvecklar ni den service som motsvarar behoven.

Totalt arbetar cirka 130 medarbetare fördelade på 11 mottagningar i Halmstad, Varberg, Falkenberg, Kungsbacka, Laholm och Hylte. Verksamhetschefen har det samlade ledningsansvaret för Kvinnohälsovården och Ungdomsmottagningen i Halland. I arbetsuppgifterna ingår utveckling av verksamheten samt ledning, styrning och uppföljning av resultat, produktion, kvalitet och tillgänglighet. Verksamhetschefen ansvarar för arbetsmiljö och facklig samverkan på verksamhetsnivå. Som verksamhetschef leder du verksamheten genom din ledningsgrupp som består av fyra avdelningschefer och chefsstöd. I chefsuppdraget har du även stöd av controller och HR-partner.

Verksamhetschefen rapporterar till områdeschefen för Hälsa och funktionsstöd, ingår i områdets ledningsgrupp och förväntas bidra i det områdesövergripande arbetet. En mycket viktig del av uppdraget som verksamhetschef är att delta och bidra i nätverk och samarbete såväl regionalt som nationellt samt ta till vara detta arbete vid ledning och styrning av verksamheten. Exempelvis pågår just nu ett aktivt arbete genom SKR´s satsning inom förlossningsvård och kvinnors hälsa.

Din profil

Vi söker Dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi vill att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och gärna av arbete i ledningsgrupp.

I verksamheten är patientperspektivet centralt. Utifrån det perspektivet ska Du ha förmåga att leda och motivera på ett sätt som skapar gott arbetsklimat och uppmuntrar till att bidra till fortsatt utveckling. Du agerar strategiskt på individ- grupp och organisationsnivå och har förmågan att leda och utveckla verksamheten in i framtiden utifrån politiska beslut.

Vi ser gärna att du har framgångsrik erfarenhet och kompetens inom sjukvård och/eller hälsofrämjande arbete, du är väl insatt i betydelsen av samverkan och god arbetsmiljö.

Vi kommer att lägga stort fokus på personliga egenskaper som kompletterar resterande gruppen. Detta för att skapa en dynamisk och mångfacetterad ledningsgrupp som driver utvecklingen framåt.

Erfarenhet av offentlig vård är meriterande, likaså erfarenhet av att leda strategiskt förändringsarbete samt att förvalta genomförda förändringar i verksamheter.

Vi ser gärna att Du har erfarenhet av att leda verksamhet genom chefer.

Du är som person och ledare förtroendeskapande, kommunikativ, utvecklingsorienterad, samarbetsinriktad, lyhörd, har god förmåga till helhetssyn och har en hög integritet. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och god förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang, som ett led i att nå verksamhetens mål.

Uppdraget är mål-, kvalitets- och produktionsinriktat och därför behöver du kunna skapa tydliga riktlinjer tillsammans med dina underställda chefer. God kommunikativ förmåga i tal och skrift är högt prioriterat. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och fokusera på ledarskapet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuerna kommer att ske i Halmstad 2020-08-12 och 2020-08-14.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/452
Kontakt
  • Rose-Marie Persson, Områdeschef, 035-14 61 08
  • Cecilia Bengtsson, HR-partner, 035-14 61 10
Facklig företrädare
  • Lena Seppä, Vårdförbundet, 0104-76 19 19
  • Maarit Kaasinen, Vision, 0702-45 39 52
  • Birgitta Kollar, Saco, 035-13 40 89
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-07-09

Tillbaka till lediga jobb