Halland sjukhus Varberg

Vi i läkargruppen på Kvinnokliniken i Varberg har jobbat länge tillsammans och är ett gott gäng som trivs ihop och brinner för vårt område. Nu söker vi en ny läkarchef som tillsammans med oss vill utveckla kvinnosjukvården. Kom och bli vår chef!

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg. Vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kvinnokliniken på Hallands sjukhus är förlagd både i Varberg och Halmstad med liknande omfattning av såväl förlossningsvård som gynekologisk öppen- och slutenvård av hög kvalitet. Som läkare på Kvinnokliniken, Hallands sjukhus arbetar man också inom kvinnohälsovård med mödravård.

Hallands sjukhus satsar på sina chefer och ledningsgrupper med såväl grupputveckling som utveckling på individuell nivå. Vi ser nu fram emot att få välkomna en ny läkarchef till oss med förmåga att stötta och inspirera till nya fantastiska insatser inom kvinnosjukvården!

Din roll hos oss

Som läkarchef ingår du i Kvinnoklinikens ledningsgrupp med 8 andra förstalinjens chefer samt verksamhetschef. Extra nära samarbetar du med avdelningschefer för gynekologisk och obstetrisk verksamhet i Varberg, de medicinska sekreterarnas chef och läkarchefen i Halmstad. Läkarchefen leder, fördelar och utvecklar arbetet inom enheten med syfte att uppnå hög kvalitet, patientsäkerhet och effektivitet.

I uppdraget ingår:

• Det delegerade arbetsmiljöansvaret för läkarna.
• Att redovisa och ansvara för resultat.
• Att ansvara för läkarnas utbildning och kompetensförsörjning.
• Att ansvara för ekonomi och budget avseende läkarbemanning och kompetensutveckling.
• Att tillsammans med schemaläggare ansvara för läkarnas schema och arbetstidsförläggning.
• Att tillsammans med ST-studierektorn ansvara för att utbildningsläkare har utbildningsplaner, handledare och att övriga åtaganden avseende läkares utbildning fullföljs.
• Ansvar för medarbetarsamtal, lönesamtal och lönesättning av läkare i enlighet med sjukhusets beslutsordning.
• Rekrytering och tillsättning av läkare.

Utöver detta ingår klinisk tjänstgöring om ca. 50%

Anställningsform: Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Din profil

Du som söker är läkare med specialistkompetens inom gynekologi och obstetrik och är intresserad av ledarskap och nya utmaningar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskapsuppdrag.

Du har förmåga att etablera goda relationer, leda och motivera dina medarbetare. Du bör ha god kommunikationsförmåga och vara strukturerad i ditt arbetssätt. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap och trivs med att leda en verksamhet i förändring.

Uppdraget kräver god samarbetsförmåga och systemkompetens, det vill säga förståelse för den egna rollen och hur helhetens delar fungerar tillsammans inom hälso- och sjukvården. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Intervjuer kommer att genomföras 26 maj, 27 maj och 3 juni.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/305
Kontakt
  • Maud Ankardal, Verksamhetschef Kvinnokliniken, 035-13 66 96, 070-916 27 99
Facklig företrädare
  • Anamaria Whitmer, Hallands Läkarförening, 0730-75 65 15
  • Johan Dennerfors, Hallands Läkarförening, 0340-48 12 55
Publicerat 2020-04-28
Sista ansökningsdag 2020-05-24

Tillbaka till lediga jobb