Hallands sjukhus

Arbetsuppgifter

Arbetet är förlagt till akutmottagningen, Hallands sjukhus Varberg. Arbetsuppgifterna innefattar handläggning av patienter på akutmottagningen, inom alla specialiteter och åldrar, inklusive barn, ÖNH och oftalmologi. Oavsett i vilken funktion du arbetar ingår handledning av ST-läkare och legitimerade läkare, AT/BT- och olegitimerade läkare som en viktig integrerad del i att vara specialist på akutkliniken. Det förutsätts också att du aktivt bidrar i klinikens utveckling.

Omfattning: Heltid dag- och kvällstjänstgöring samt jourtjänst helgdagar och nätter.

Särskilda intresseområden inom akutsjukvård uppskattas med möjlighet att aktivt bidra till ST-utbildningen samt fortbildning för både akutläkare och övrig vårdpersonal. Kombinationstjänst kan diskuteras.

Om arbetsplatsen

Akutkliniken Hallands sjukhus är en egen klinik och består av akutmottagningarna i Halmstad respektive Varberg. Akutläkare finns i Varberg sedan 2003. Varberg är en inflyttningskommun. Akutmottagningen Hallands sjukhus Varberg har cirka 40 000 besök årligen. Vid kliniken arbetar 20 specialister i akutsjukvård och 9 ST-läkare i olika stadier i sin specialistutbildning och varierande antal legitimerade och olegitimerade läkare samt cirka 15 AT/BT-läkare.

Vi träffar akuta patienter inom alla specialiteter och åldrar. Vi har ett utbildningsbefrämjande klimat och god kollegialitet. Detta understryks bl.a. av mycket goda omdömen från AT-läkarna. Hallands sjukhus Varberg som AT-ort och Akutkliniken i Varberg för akutsjukvårdsplacering har varit i toppen på AT-rankingen senaste åren. Kliniken har kommit långt på vägen i utvecklingen av akutläkarverksamheten men utvecklingspotentialen är fortfarande stor och goda förutsättningar finns att delta i formandet av den framtida akutsjukvården utifrån egen kompetens/intresse och verksamhetens behov. Vi behöver dig för nästa steg där vårt uppdrag utökas till att bemanna Varbergs akutmottagning med akutläkare dygnet runt alla dagar om året.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i akutsjukvård. Tjänsten kan även vara intressant för dig om du befinner dig i slutfasen av din ST-tjänstgöring. Specialistkompetens i annan relevant specialitet anses meriterande. För tjänsten förutsätts god samarbetsförmåga och att du är en lagspelare, eftersom du antingen arbetar som ledningsläkare eller i team med yngre läkarkollegor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Goda kunskaper i svenska språket är ett absolut krav. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret. Vänligen medtag ett aktuellt utdrag till ev. intervjutillfälle.

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/618
Kontakt
  • Viola Mittermayer, Läkarchef, 072-1413047
Facklig företrädare
  • Jessica Sternmarker, Hallands läkarförening, 0340-482165
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-08

Tillbaka till lediga jobb