Hallands sjukhus, Halmstad

Bygger ditt ledarskap på ett personligt engagemang och tilltro till medarbetarna? Är du en engagerad ledare som har verksamhetens bästa i fokus och som vill vara delaktig i medicinklinikens fortsatta utveckling? Då är du välkommen att söka tjänsten som avdelningschef på avdelning 61, hematologisektionen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en avdelningschef, som tillsammans med sina medarbetare vill vara med och utveckla vården inom sektionen för hematologi som innefattar både öppenvård och slutenvård. Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef där du har ett övergripande ansvar för avdelningens och sektionens utveckling- och förbättringsarbete, arbetsmiljö och budget. Som avdelningschef har du personalansvar för medicinska sekreterare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Som avdelningschef hos oss arbetar du i par med en chefskollega, där ansvaret för slutenvårdsavdelningen delas av er gemensamt. Utöver det har du eget ansvar för klinikens hematologisektion som också omfattar mottagning och dagvård.

Du ingår i klinikens ledningsgrupp som består av kollegor med olika professioner och erfarenhet. Med stöd och tillit till varandra förbättrar vi det dagliga och långsiktiga arbetet i enlighet med sjukhusets mål. Som avdelningschef förväntas du ha också ha ett nära samarbete med den läkare som är utsedd till medicinsk ledningsfunktion, tillsammans ansvarar ni för tillgänglighet och förbättringsarbete inom sektionen.

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet.

Vi erbjuder ett introduktionsprogram som är anpassat efter dina tidigare erfarenheter och du kommer att få ta del av regionens utbildningar för chefer och sjukhusets forum för chefer. Du kommer också få ett stort stöd av oss i klinikledningsgruppen samt även av de stödfunktioner som alltid finns nära tillhands.

Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om arbetsplatsen

Avd 61 har drygt 20 vårdplatser med onkologisk profil med inriktning mot lungmedicin och hematologi och inom avdelningen bedrivs såväl akutsjukvård som palliativ vård. Den hematologiska öppenvården är också knuten till uppdraget.

Vårt mål är god patientsäkerhet och fint patientomhändertagande, patienterna som lämnar oss ska vara nöjda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har sjukvårdserfarenhet och gärna tidigare chefs- och ledarskapserfarenhet. Du har en för tjänsten adekvat utbildning. Tidigare erfarenhet av cancervård eller slutenvård är meriterande, men inte avgörande för tjänsten.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person med god självinsikt som strävar efter att vara ett föredöme. Du visar personlig omtanke och kan inspirera och motivera dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, såväl inom som utom enheten. Du har en helhetssyn, intresse av att leda andra samt förmåga att entusiasmera i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni utifrån patientfokus och med arbetsglädje.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan! 

Intervjuer planeras till den 7/6 eftermiddag samt 13/6 förmiddag. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, dock senast 1/10-24
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/580
Kontakt
  • Susanne Svensson, Verksamhetschef , 035-134291
Facklig företrädare
  • Milena Stankiewicz, Vårdförbundet, 035-131161
  • Camilla Carlsson, Kommunal, 035-131041
  • Anna Johansson, Vision, 035-2416479
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb