Psykiatrin Halland

Nu söker vi en kollega till vårt team på Mottagningen för Barn och ungas psykiska hälsa i Kungsbacka. Här värderar vi barnet och familjens delaktighet i ett gemensamt teamarbete med fokus på patientsäkerhet. Vill du bli en del av en arbetsgrupp som värderar en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar? Sök redan idag!

Om tjänsten

Som psykolog arbetar du till största delen med psykologisk behandling individuellt och i grupp. Du ger även individuella råd och stöd till barn och unga med lindrig psykisk ohälsa i tidigt skede, exempelvis vid oro, nedstämdhet, stress och psykosomatik. I dina arbetsuppgifter ingår att göra kvalificerade bedömningar samt vidare arbete med relevanta behandlingsinsatser, till stor del bestående av psykologisk behandling.

I arbetet, gemensamt med vårt tvärprofessionella team, ingår att samverka med andra barn- och ungdomsverksamheter inom region och kommun. Kontinuerlig handledning inom bedömning och psykologisk behandling ingår i arbetet samt nära samverkan inom det egna teamet.

Placering för tjänsten är i Kungsbacka men du kommer att ha norra Halland som arbetsområde.

Vilka är vi?

Mottagningen Barns och ungas psykiska hälsa startades 1 april 2021 i Halland. Vårt uppdrag är att erbjuda barn och unga, från förskoleålder till och med 17 år, med lindrig till måttlig psykisk ohälsa ett tillgängligt, patientsäkert, effektivt och jämlikt omhändertagande på rätt vårdnivå.

Vi arbetar också med att stödja föräldraskapet och att tidigt upptäcka, förebygga och behandla psykisk och social ohälsa. Arbetet utgår från barnets/ungdomens perspektiv. För deras bästa ska alla bidra till att verksamheten genomsyras av gott bemötande, kompetens, helhetssyn, utveckling, säkerhet, samverkan och delaktighet. Genom att vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv av barnets hela vardag kan vi göra stor skillnad med riktade insatser genom exempelvis samtalsbehandling och föräldrastöd. Vårt team består av psykologer, socionomer/kuratorer, sjuksköterskor och administrativa assistenter. Vi arbetar tillsammans och är alla måna om att utveckla verksamheten i ett regionövergripande perspektiv. En viktig del av vårt arbete är samverkan med skolor och socialtjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du besitter goda kunskaper gällande barn och ungas psykiska hälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling till barn och unga med psykisk ohälsa samt föräldrastöd. Vidare är det meriterande med grundläggande psykiatrisk kompetens inom KBT, likaså om du tidigare har arbetat med gruppbehandling. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav, likaså giltigt B-körkort då resor i tjänsten förekommer.

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att själv strukturera, planera och fokusera på ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Som person är du lugn och har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vi ser gärna att du har ett nytänkande i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

Som psykolog vid denna nya mottagning medverkar du till att stärka barn och ungas psykiska hälsa samt att ge stöd till föräldrar. Du kommer att få arbeta i ett team som stöttar varandra och har högt i tak. Vi ställer oss positiva till kompetensutveckling och vidareutveckling.

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/576
Kontakt
  • Sebastian Lundahl, Avdelningschef, 070-2025087
Facklig företrädare
  • Rebecka Vahlström, Psykologförbundet, 0340-481871
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb