Psykiatrin Halland

Vill du få möjlighet att utvecklas i din roll som sjuksköterska? Vi söker nu en sjuksköterska som är intresserad av att arbeta i vårt psykosteam initialt med kompetenta och tillgängliga kollegor.

Arbetsuppgifter

Arbetet på mottagningen består av psykiatrisk omvårdnad, telefonrådgivning, dokumentation, uppföljningar, bedömningar, samordning med vårdgrannar och viss akutverksamhet. Du arbetar med individbaserad vård i team och gör självständiga psykiatriska bedömningar.

I psykosteamet är dina huvudsakliga arbetsuppgifter psykiatrisk omvårdnad med inriktning på patienter med psykossjukdomar och schizofreniliknande tillstånd. Ditt arbete omfattar mottagningsverksamhet och hembesök, t.ex. arbetar vi med vård- och stödsamordning och FACT. All vård utgår ifrån det sammanhang patienten befinner sig. Samverkan med vårdgrannar är en viktig del av arbetet.

Du kommer att ingå i en sjuksköterskegrupp med hög kompetens och kommer erbjudas handledning. I tjänsten ingår att bedriva självständiga sjuksköterskebesök på mottagningen vilket innebär att det är viktigt att du känner dig trygg i din yrkesroll.

Vi är en mottagning med god sammanhållning, rimlig arbetsbelastning, bra utvecklingsmöjligheter och en förbättringsorienterad arbetsmiljö.

Om arbetsplatsen

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vår verksamhetsinriktning Rätt vård i rätt tid! innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. Vuxenpsykiatrimottagningen i Kungsbacka har som uppdrag att utreda och behandla specialistpsykiatriska patienter.

Mottagningen i Kungsbacka består av två allmänpsykiatriska team, ett beroendeteam och ett psykosteam. Vuxenpsykiatrimottagningen (VPM) i Kungsbacka är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 65 medarbetare som arbetar i tvärprofessionella team, i samarbete med såväl heldygnsvård som närsjukvård. I teamen ingår läkare, psykologer, socionomer, sjuksköterskor, skötare, sjukgymnast, rehabkoordinator, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Målgruppen är personer över 18 år med bland annat svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolärt tillstånd, personlighetsstörning, autismspektrumtillstånd, ADHD, psykotiska tillstånd och suicidalitet.

Vuxenpsykiatrimottagningen i Kungsbacka ligger ca 20 minuters tågresa från Göteborg och Varberg. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, kl. 8-16.30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är specialistutbildning inom psykiatri och/eller tidigare erfarenhet av att arbeta inom psykiatrisk vård. Du har god samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt. Om du inte har arbetslivserfarenhet av psykiatri ser vi gärna att du i din ansökan berättar lite om varför du är intresserad av att arbeta hos oss. Vi kommer att uppmärksamma dina tidigare erfarenheter - men är du rätt person så kommer vi erbjuda dig att utvecklas i vår verksamhet.

Du har goda datorkunskaper samt goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B är önskvärt då en del av arbetet innefattar hembesök.

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/405
Kontakt
  • Maria Sturk, Avdelningschef, 0766-954922
  • Ida Hedén, Psykiatrisjuksköterska, 0300-565076
  • Linda Wahman, Psykiatrisjuksköterska, 0300-565072
Facklig företrädare
  • Linnea Kjellberg, Vårdförbundet , 0300-565076
  • Ida Hedén, Vårdförbundet , 0300-565076
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb