Region Halland

Vi söker nu en medarbetare till avdelningen för Uppdrag och analys på Regionkontoret i Halmstad. Avdelningen har en central roll i utvecklingen av hälso- och sjukvård i Region Halland. 

Arbetsuppgifter

Som hälso- och sjukvårdsstrateg kommer du att arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära strategiskt arbete med utveckling, upphandling och uppföljning av Vårdval Halland närsjukvård.

Region Halland har idag avtal med 46 vårdcentraler, varav 23 offentlig regi och 23 i privat regi. Arbetet innebär att utifrån politiska beslut ansvara för uppdragsbeskrivning och förfrågningsunderlag för Vårdval Halland närsjukvård och vara en sammanhållande funktion i relationerna mellan egenregis förvaltning, privata verksamheter och den politiska och strategiska styrningen. I arbetet ingår att ta fram underlag inför beslut i politiska styrelser, nämnder och regionledning.

Som strateg på Regionkontoret kommer du även att utföra kartläggningar och utredningar av strategisk karaktär.

I avtalsförvaltningen ingår bland annat att teckna avtal med nya leverantörer, löpande hantera olika frågor, informera och föra dialog om vårdvalet, samt ansvara för dess uppföljning.

Här ingår du i ett team med erfarna kollegor där det finns väl upparbetade stödfunktioner inom juridik och ekonomi.

Om arbetsplatsen

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomi, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har, för arbetsområdet, relevant högskoleutbildning i kombination med erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet. Är din erfarenhet från närsjukvården ser vi det som meriterande. Arbetet förutsätter att du har god kunskap i Officepaketet. Körkort kan underlätta resor i arbetet. 

Som person är du driven och har erfarenhet av att leda andra. Du har en förmåga att resonera utifrån ett helhetsperspektiv och har en dokumenterad förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Din samarbets- och kommunikativa förmåga är god.

Avdelningens uppdrag förutsätter att du är flexibel och har förmåga att arbeta över gränser. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt såväl som i team, är ansvarstagande och har en god analytisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer. Detta innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdagen.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/341
Kontakt
  • Jakob Alström, Verksamhetschef, 070-9634692
  • Karin N Sandersson, Hälso- och sjukvårdsstrateg, 070-6079682
Facklig företrädare
  • Fredrik Solvang, SACO, 0766-964599
  • Monica Johansson, Vision, 070-2002795
  • Karin Nordstrand Sandersson, Vårdförbundet, 070-6079682
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb