Habililteringen Halland

Tycker du om att arbeta i team och vill ha ett intressant och utvecklande jobb? Då är Habiliteringen något för dig! Vårt mål är att bidra till att personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Om arbetet

Som arbetsterapeut är du en viktig del av det tvärprofessionella teamet och det är ett jobb med stor bredd.  Insatser görs som riktar sig både till individ och grupp. Vuxenhabiliteringen arbetar med vuxna från 18 år och uppåt med de som har medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som rörelsenedsättning, autism och intellektuell funktionsnedsättning. För personer med autism finns flera grupper som t ex Diagnosinformation och Vardagssamtal.

Andra delar av arbetet är förskrivning och utprovning av hjälpmedel, hjälp med vardagsstruktur och energibalansering, sömnkartläggningar, bostadsanpassningar, bedömning av tidsuppfattning och uppföljningar utifrån nationella vårdprogram. Patientbesöken sker på mottagningen eller i patientens hem. 

Du jobbar i nära samarbete med övriga teammedlemmar som är sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog, logoped, specialpedagog och sjuksköterska. Alla patienter har en habiliteringsplan där mål sätts upp i samråd med patienten. Att patienten är delaktig i sin planering är en självklarhet. 

Om arbetsplatsen

Habiliteringen Falkenberg-Varberg är en av tre enheter inom Habiliteringen i Halland. På enheten finns två barnteam, ett i Varberg och ett i Falkenberg, och Vuxenteamet arbetar på båda orterna. Tjänsten är placerad i Varberg, men ca 2 dagar per vecka åker teamet gemensamt med tjänstebilar till Falkenberg. På arbetsplatsen erbjuds individuell introduktion, regelbundna yrkesträffar samt teamhandledning.

Vuxenhabiliteringen är HBTQI-diplomerad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och vi ser gärna att du har några års erfarenhet. Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättning och gärna erfarenhet av Habilitering. Även erfarenhet från psykiatri är värdefullt. Körkort klass B är ett krav då en del besök sker utanför mottagningen. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du bra på att samarbeta men du har också förmåga att arbeta självständigt och driva ärenden. Du är nyfiken, lyhörd och har en vilja att utveckla verksamheten med fokus på patientens behov och vara en del av ett kvalificerat teamarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så planerar vi att hålla intervjuer i 10/6 och 11/6.

Detta är ett vikariat tom 28/2 2025 med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mitten av augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg och Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/567
Kontakt
  • Julia Wramling, Avdelningschef, 0766-957442
Facklig företrädare
  • Elna Björksell SACO, 035-134187
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb