Hallands Sjukhus

Vi söker nu en ny kollega till vårt härliga gäng på Medicinmottagningen i Varberg. Är du sjuksköterska med intresse för antikoagulation? Då är den här tjänsten något för dig!

Om tjänsten

Till mottagningen kommer patienter som behandlas med blodförtunnande läkemedel, till exempel warfarin (Waran, Warfarin Orion) för att motverka blodpropp. De vanligaste diagnoserna är förmaksflimmer, venös trombossjukdom och mekanisk hjärtklaff. Vi arbetar i team bestående av specialistläkare, ST-läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Din roll som sjuksköterska hos oss innebär dosering av Waran, telefonrådgivning, information till, och uppföljning av, patienter med antikoagulantia. Oftast sker detta via telefon men ibland med fysiska besök.

Du kommer också vara en del av vår trombosmottagning där dina uppgifter innefattar att informera patienter som drabbats av trombos, hjälpa till med koagulationsutredningar och stötta ST-läkarna i arbetet på trombosmottagningen.

AK (Antikoagulation)-kompetensen innebär också att du har en rådgivande funktion mot primärvård, kommunal sjukvård och sjukhus inom, och utanför, regionen. Som sjuksköterska arbetar du med doseringssystemet AKnet.

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete i en grupp med hög kompetens och framåtdrivande anda. Vi är under utveckling av vår verksamhet och skulle det inte vara spännande att vara med på den resan?

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för AK. Saknar du utbildning inom AK kommer du erbjudas möjlighet att genomföra kompetensutveckling inom området blödning och koagulation samt få utbildning i doseringssystemet AKnet. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som sjuksköterska. Om du dessutom har erfarenhet från öppenvård är detta meriterande men inget krav.

För oss är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och har ett professionellt bemötande gentemot såväl kollegor som patienter. Andra viktiga egenskaper är att du trivs med att arbeta i team men också kan vara självständig, initiativrik och flexibel.

Vi förutsätter att du, precis som vår nuvarande personalgrupp, har stort intresse av att vara delaktig i utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrig information

Arbetstider

Måndag – Fredag dagtid

På Hallands sjukhus arbetar vi gemensamt med att bemanna den verksamhet som är nödvändig dygnet runt. Det innebär att en del av arbetstiden kan förläggas på kvällar och helger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sänd gärna in din ansökan redan idag. 

Våra erbjudanden

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll.
  • Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation.
  • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter.

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om basåret: Region Halland - Basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Möjlighet till deltid finns efter dialog
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/528
Kontakt
  • Andrea Kerwin, Avdelningschef, 0340-481317
  • AK-sjuksköterska, 0340-580197
Facklig företrädare
  • Ing-Mari Linder, Vårdförbundet (mån-ons), 0340-580196
  • Fanny Cohn Sandberg, Vårdförbundet, 0340-580263
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb