Regionkontoret

Om tjänsten

Som regionarkivarie kommer du att vara en viktig kugge i arbetet med regionens informations-förvaltning, där du förväntas bidra med ökad kompetens inom området. Tillsammans med regionens övriga arkivarier arbetar du med att utveckla regionens digitala och analoga arkiv- och informationshantering. Du hjälper till i arbetet med att ta fram och förvalta styr- och stöddokument och stöttar förvaltningarna i deras arbete med informationshanteringsplaner. Periodvis kan även arbete med utlämnande av allmän handling och förteckningsarbete förekomma.

Region Halland arbetar mot en ökad digitalisering på ett flertal områden. Inom Regionarkivet pågår just nu ett spännande utvecklingsarbete mot ökad digital arkiv- och informationshantering, där regionens digitala slutarkiv spelar en viktig roll.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på Regionarkivet på kanslienheten vid Regionkontoret i Halmstad. Vid kansliet hanteras regionstyrelse och regionfullmäktige samt ett antal av regionens nämnder och externa samarbeten. Vid kansliet finns också regionens arkivenhet (Regionarkivet), diarium, juristenhet och patientnämnd.

Kansliet har kontakt med alla delar i organisationen och fungerar som ett nav i regionens styrning och ledning. Kollegiet präglas av en samarbetsanda där vi gemensamt arbetar för regionens bästa.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning inom arkivvetenskap, 60 hp (40p enligt gamla systemet) samt några års arbetslivserfarenhet som arkivarie. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta strategiskt med arkivering och informationshantering är det en fördel. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en offentligt driven organisation som styrs av politiska beslut.

Vi söker dig som har förmåga att skapa engagemang och intresse kring arkiv- och informationshanteringsfrågor. Självfallet har du god samarbetsförmåga, du arbetar gärna i team och har lätt för att skapa och vårda goda relationer. Samtidigt har du god förmåga att arbeta självständigt och driva dina egna processer. Du är bra på att kommunicera i såväl tal som skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/411
Kontakt
  • Anders Hammarsten, Regionarkivarie , 035-134811
  • Henrik Lundahl, Kanslichef, 0721-487909
Facklig företrädare
  • Cecilia Leman, Saco, 0766-955215
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb