Hallands Sjukhus

Vi är en välfungerande arbetsplats där barn och ungdomar står i fokus! Vi erbjuder en varierande tjänst där din roll utvecklas genom kompetenta kollegor och möjlighet till egen kompetensutveckling. Tjänsten kan kombineras mellan habilitering och barn- och ungdomsmottagning. Visst låter detta lockande? Välkommen med Din ansökan!

Arbetsuppgifter

Barnhabiliteringen i Halland erbjuder ett spännande och självständigt arbete. Du arbetar tillsammans med ett väl inarbetat team och med kollegor i länet.

Barnhabiliteringen i Halland har förutom ordinarie uppdrag att ge habilitering också ett utredningsuppdrag och utreder barn med olika motoriska funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska frågeställningar (främst autism), muskelsjukdomar och barn med syndromfrågeställningar. Vi har ett bra samarbete med Barnkliniken samt med Regionkliniker i Skåne och Västra Götaland. Vi kan erbjuda ett trivsamt arbetsklimat och det finns goda förutsättningar för forskning, utveckling och ett stimulerande samarbete med kunniga kollegor över länet.

Habiliteringsarbetet kan kombineras med arbete på någon av våra barn- och ungdomsmottagningar eller i slutenvård i Halmstad utefter Ditt önskemål. Det finns också möjlighet att delta i jourtjänstgöring vid barn- och ungdomskliniken då vi har primär- och bakjourslinje samt även neonatal bakjourslinje.

Som läkare på vår barn- och ungdomsmedicinska mottagning arbetar du i nära samarbete med andra yrkeskategorier kring barnen och dess familjer. Vår läkargrupp har ambitionen att hålla en god bredd men även ha spetskompetens för att sköta mycket av den avancerade sjukvården, förstås i gott samarbete med de större regionsjukhusen i framför allt Göteborg och Lund. Personalen har god och lång yrkeserfarenhet vilket gör att vi klarar att utreda och behandla många olika barnmedicinska tillstånd, sjukdomar och diagnoser såsom allergier, astma, mag-/tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar, hjärtsjukdomar, hormonella rubbningar, cancer, reumatiska sjukdomar med flera.

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomshabiliteringen i Halland är en länstäckande verksamhet med mottagningar i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. Alla läkare som tjänstgör på habiliteringen har sin anställning på barnkliniken och samarbetet mellan klinikerna är mycket gott. Barn- och ungdomskliniken är även den en länsövergripande klinik som erbjuder sluten- och öppenvård vid Hallands sjukhus Halmstad samt öppenvård på mottagningarna i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg. Vi är en forskningsaktiv klinik och vi har flera som disputerat. På vår klinik lägger vi stor vikt vid att såväl patienter som personal skall må bra!
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom barn- och ungdomsmedicin och som antingen har formell kompetens inom neurologi och habilitering eller är intresserad av att vidareutbilda dig inom detta område. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. 

Du har en hög social kompetens och ser det som en självklarhet att bemöta patienter och dess anhöriga samt kollegor på bästa sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta, är flexibel och har god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För dig som blir aktuell för anställning kommer arbetsgivaren att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Välkommen att söka till en arbetsplats med god stämning där du får fantastiska kollegor med stort barnmedicinskt intresse och med ett härligt driv.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/678
Kontakt
  • Victoria Lorén, Avd chef/Läkarchef Barnkliniken, 0790-630520
  • Anna Ingemansson, Verksamhetschef Habiliteringen , 0705-565144
Facklig företrädare
  • Karin Ohlin Graffner, Hallands läkarförening , 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb