Hallands Sjukhus

Delar du vårt mål för ett gott ledarskap? Att du som chef är en närvarande ledare som driver utveckling med invånaren i fokus. Som skapar förutsättningar för ett gott medarbetarskap och delaktiga medarbetare. I så fall, välkommen att söka denna tjänst!

Nu söker vi två avdelningschefer som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla våra goda resultat inom den halländska hälso-och sjukvården.

Vår verksamhet

Hallands sjukhus, Region Hallands största förvaltning med ca 4000 medarbetare, har i uppdrag att ge vård till patienter i hela Halland med utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Flera nationella mätningar visar att den halländska hälso- och sjukvården är bland den bästa i Sverige. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla våra goda resultat i rollen som avdelningschef inom Medicinsk teknik Halland.

Vi har som mission att stödja och utveckla hälso- och sjukvården i hela Region Halland med säkra medicintekniska produkter i lämpliga lokaler, med robusta försörjningssystem och servicetjänster. Vår verksamhet består av framtidens medicintekniska kompetens. Vi arbetar i vården och skapar tillsammans med dem, den bästa hälsan genom att vara: nära, proaktiva och professionella.

Vi är idag drygt 80 anställda; ingenjörer, tekniker, sjukhusfysiker, handläggare m.m. Verksamheten är uppdelad i två delar; Medicinsk teknik & Fysik samt Teknik & Funktion.

Uppdraget

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef på Medicinsk teknik i Halmstad eller Varberg. I Region Halland har du som chef två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och företrädare för Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Det är ett omväxlande och dynamiskt arbete du möter som avdelningschef där du förväntas leda enheten mot uppsatta mål och med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö.

I Varberg har avdelningen 20 medarbetare och i Halmstad har avdelningen 22 medarbetare där sjukhusfysik är en del av avdelningen. Sjukhusfysik har ett regionalt uppdrag att tillhandahålla sjukhusfysiktjänster och strålningsfysikalisk ledningsfunktion till verksamheten. På båda avdelningarna finns medarbetare som med ett verksamhetsnära stöd till vården har uppdrag såsom förebyggande underhåll, akutunderhåll, ankomstkontroller, anskaffningsprojekt m.m. 

Din närmsta chef är biträdande verksamhetschef för Medicinsk teknik och fysik, där ingår du i ledningsgruppen tillsammans med tre avdelningschefer, två biträdande verksamhetschefer och verksamhetschef. Ledningsgruppen har ett nära samarbete och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper eller erfarenheter som vi anser likvärdiga. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som chef, gärna med en dokumenterad ledarskapsutbildning. Har du erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård är det meriterande och vi ser positivt på om du även har erfarenhet av sjukhusfysik och medicinsk teknik. I rollen är det av vikt att du har tidigare erfarenhet av förändringsledning och utvecklingsarbete.

I ditt ledarskap är du trygg, tydlig och prestigelös samt har mod att initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du engagerar och motiverar dina medarbetare genom att involvera, våga delegera och ställa krav i syfte att utveckla både verksamheten och dina medarbetare. Du har god förmåga att samverka och skapa goda relationer med såväl medarbetare, ledningsgrupp som olika samarbetspartners. Du är också medveten om hur ditt eget beteende påverkar andra och efterfrågar samt tar till dig feedback för att ständigt utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så har vi avsatt intervjutider den 25/4 och den 26/4.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/397
Kontakt
  • Petra Frennås, Bitr Verksamhetschef, 0766-064620
Facklig företrädare
  • Lars Mellbin, SACO, 0340-481035
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-24

Tillbaka till lediga jobb