Regionkontoret, IT och Digitalisering

Var med och bidra när vi accelererar digital transformation inom Region Halland! Vi söker en engagerad avdelningschef som vill vara med och driva och utveckla sjukvårdens hälsoinformatik och huvudjournalsystem. Här ingår du i ett av tre verksamhetsområden inom Region Hallands moderna It- och digitaliseringsorganisation och får möjligheten att verka i en samhällsnyttig verksamhet med höga ambitioner och alltid med hallänningens bästa i fokus.

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet Digitalisering av hälso- och sjukvård utvecklas ständigt och innebär ett stort och intressant uppdrag som erbjuder ett riktigt spännande arbete. Vi söker en avdelningschef som kan vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av applikationsförvaltning och livscykelhantering av hälso och sjukvårdens huvudjournalsystem, hälsoinformatik samt övrigt relaterade applikationer.

Verksamhetsområdet består av tre avdelningar som har i uppdrag att förvalta och utveckla information och applikation med spännvidd från strategisk till operativ nivå i hälso- och sjukvårdens digitalisering. I samverkan med åtta andra regioner införs nu även ett gemensamt vårdinformationsstöd med en unik samverkansorganisation där du i denna roll får vara en del av en virtuell organisation med medarbetare som arbetar över regiongränser.

Grunden för It och digitaliserings arbete är ett proaktivt i partnerskap med verksamheten, kring såväl behov och lösning med nytta för verksamhet, intressenter och användare. Som avdelningschef ansvarar du för ca 23 medarbetare och som chef ingår du i ledningsgruppen för verksamhetsområdet tillsammans med verksamhetschef och två avdelningschefskollegor samt är en viktig del av IT och digitaliserings chefsgrupp där 12 engagerade och drivna chefskollegor ingår.

Om du vill veta mer om Region Hallands It- och digitaliseringsverksamhet – se gärna vår film och bekanta dig med såväl verksamhet som kollegor.

Arbetsuppgifter

Region Hallands IT och digitaliseringsverksamhet arbetar tillsammans med regionens verksamheter och en av dina viktigaste uppgifter blir att leda i partnerskap inom regionen för att identifiera och realisera utvecklingsbehov.

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Tjänstens placering utgår från Halmstad eller Varberg utifrån dina önskemål, men resor i länet ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning inom vårdyrke och/eller akademisk utbildning inom IT/Systemvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Har du utbildning i utvecklande ledarskap och/eller förändringsledarskap ser vi det som meriterande. För tjänsten söker vi dig med erfarenhet och god förmåga av att vara chef och att leda och utveckla grupper och andra ledare såsom specialister med hög IT-teknisk kompetens. 

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att förvalta och utveckla applikationer såsom vårdsystemapplikationer och/eller arbetat med informatik/hälsoinformatik men även av att driva och utveckla digitalisering utifrån det faktiska behovet. För detta ser vi att du har en god förmåga att leda och samarbeta utifrån en helhetssyn för att förstå och förverkliga. Du har ett strategiskt tankesätt och har breda perspektiv på frågor, väger in långsiktiga och kortsiktiga konsekvenser och agerar därefter samt i linje med verksamhetens fattade beslut.

Har du förmågan att parera traditionell projektledning och metodik med agila processer ihop med det strategiska och operativa arbetet är det en fördel. Som chef och ledare motiverar, leder och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet, samordnar och koordinerar.  Har du erfarenhet av att driva utveckling inom politisk organisation eller annan komplex verksamhet ser vi positivt på detta. 

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så du kan komma att kontaktas innan ansökningstiden gått ut.

Personlighet- och färdighetstester kan förekomma i Region Hallands chefsrekrytering.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/591
Kontakt
  • Patrik Dahlqvist-Jönsson, Verksamhetschef, 0703206651
Facklig företrädare
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
  • Susanne Johansson, Kommunal, Susanne.E.Johansson@regionhalland.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb