Region Halland

Är du intresserad av kirurgi och vill ha ett utvecklande arbete i ett positivt arbetsklimat? Då kommer du att trivas hos oss! På kirurgkliniken erbjuder vi ett omväxlande och givande arbete med goda förutsättningar att utvecklas inom området kirurgi och i din yrkesroll. Vi bedriver både planerad och akut sjukvård, vilket gör arbetet både omväxlande och spännande. Tillsammans i team med undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och paramedicinerare får du uppleva en omväxlande vardag där du kommer att utvecklas i rollen som sjuksköterska.

Utifrån din ambition och erfarenhet ges du möjlighet att påverka och utveckla såväl ditt eget arbete som verksamheten i stort. Vi arbetar ständigt med utveckling för att kunna erbjuda den bästa vården för våra patienter och en stimulerande miljö för våra medarbetare.

Om arbetet och oss

Som sjuksköterska på Kirurgkliniken möter du ett brett spektrum av patienter med olika sjukdomstillstånd och åldrar. Vi arbetar även i nära samarbete med kirurgmottagningen och det palliativa konsultteamet. 
Vi är ett glatt och positivt team som kännetecknas av ett gott samarbete.

Du kommer få en god introduktion där du handleds av ett fåtal sjuksköterskor. Möjlighet finns att få mentorskap tillsammans med en erfaren sjuksköterska på avdelningen under första året som anställd. På avdelningen jobbar två utvecklingssjuksköterskor ett par dagar i veckan för att stötta och utbilda inom kirurgisk omvårdnad.
Vi arbetar i team och strävar mot ett mer patientnära arbetssätt på kliniken. Vi värderar arbetsmiljön högt och arbetar aktivt med frågan både på avdelnings- och kliniknivå. 

Varannan vecka har vi eftermiddagsutbildning där tex läkare och sjuksköterskor föreläser om relevanta ämnen. 

Cheferna på avdelningarna, Jessica och Anna, ser fram emot din ansökan. För oss är det viktigt att du ska få en god introduktion när du kommer till oss vilket ger dig trygghet. Vi vill ha ett öppet klimat på avdelningen där det alltid är ok att ställa frågor. Det är viktigt för oss med en god arbetsmiljö där vi jobbar på ett strukturerat sätt och sätter patientens bästa i fokus. Ett gott samarbete där alla bemöts på ett trevligt sätt är ledorden för hur vi driver vår verksamhet.

På vår klinik i Halmstad finns två vårdavdelningar med olika inriktningar. Avdelning 72 är specialiserad på elektiv kirurgi inom områdena kolorektal, bröst- och kärlkirurgi och har 12 vårdplatser. Som sjuksköterska på avd 72 får du arbeta med både pre- och postoperativ vård, samt palliativ vård inom nämnda kategorier. Här har du möjlighet att få en bred erfarenhet då du hanterar elektiva patientkategorier samtidigt som du kan behöva agera snabbt i akuta situationer och även arbeta med patienter i livets slutskede. 

Dessutom finns det 6 öppenvårdsplatser för elektiva patienter som genomgår dagkirurgiska ingrepp inom exempelvis bröst-, kärl- och lättare bukkirurgi från måndag till torsdag.

Avdelning 83 är specialiserad på akut vård och har 24 vårdplatser. Vanliga diagnoser på avd 83 inkluderar ileus, cholecystit, appendicit, blödningar i mag-tarmkanalen, trauma och sepsis. På avd 83 fokuserar vi på det akuta flödet med korta vårdtider och bästa möjliga vård för våra patienter.

Är du ny i rollen som sjuksköterska?
Då erbjuder vi dig som vill jobba natt en förlängd inskolning på cirka 3 månader

Som nyutbildad sjuksköterska eller om du har högst sex månaders erfarenhet, börjar din anställning hos oss med ett basår. Det innebär att du får extra stöd under ditt första år som sjuksköterska och en trygg och bred introduktion till yrket genom:

•    Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde
•    Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll och situationer som kan uppstå i ditt arbete
•    Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation
•    Möjlighet att under två dagar hospitera på en annan enhet
Du kan läsa mer om basåret på Hallands sjukhus här.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är grundutbildad sjuksköterska.

I rollen som sjuksköterska på kirurgavdelningen krävs att du är flexibel och kan anpassa dig utifrån det situationen kräver. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom flexibilitet och engagemang. För dig är det självklart med ett professionellt och empatiskt förhållningssätt såväl mot kollegor som patienter och närstående.

Vi söker dig som vill arbeta målinriktat och ser gärna att du har ett stort intresse för utvecklings- och förbättringsarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75%-100% Region Halland erbjuder heltid, utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas inom kliniken eller på bemanningsenheten.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/395
Kontakt
  • Jessica Petersson, avdelningschef, 035-134636
  • Anna Eurenius, bitr.avdelningschef , 035-136579
Facklig företrädare
  • Alia Persson, Kommunal, 035-131183
  • Alexandra Roberg, Vårdförbundet , 035-131183
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb