Hallands Sjukhus

Vill du bli en i vårt arbetslag och vara med och forma framtidens akutsjukvård? Hos oss på Akutmottagningen i Halmstad erbjuds du möjlighet till utveckling, nya utmaningar och ett gott kamratskap.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss arbetar du alltid i team tillsammans med läkare och undersköterskor vad gäller bedömning, prioritering och omhändertagande av svårt sjuka patienter. Våra största patientgrupper finns inom medicin, kirurgi och ortopedi. På jourtid har vi även patienter från de mindre klinikerna såsom ögon, öron och tand.

Arbetet präglas av omväxling och mycket lärorika arbetsuppgifter. Hos oss får du möjligheten att arbeta med omvårdnad och behandling vid omhändertagande av den akut sjuka patienten i en spännande och aktiv omgivning.

Om oss

På Akutmottagningen arbetar cirka 80 engagerade medarbetare som erbjuder en kvalitativ och professionell vård. Vi arbetar med det viktigaste vi vet, att bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som alltid utgår ifrån våra patienters behov. Här finns tillfälle att växa inom dina kunskaper i medicin, kirurgi, ortopedi, infektion, urologi, ögon, öron, gyn samt barn. Du får också ta del av kontinuerlig internutbildning och uppdatering inom vårt verksamhetsområde.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Vi har en arbetstidsmodell på akutmottagningarna på Hallands sjukhus Halmstad och Varberg. Modellen som är framtagen tillsammans med Vårdförbundet innebär att sjuksköterskor på akutmottagningarna under nio månader om året arbetar 32 timmar per vecka. De tre sommarmånaderna är arbetstiden 40 timmar per vecka för dag- och kvällsarbete och 36 timmar per vecka för dem som rotations arbetar. Den minskade veckoarbetstiden ger dig som sjuksköterska mer ledig tid för återhämtning och reflektion, vilket ger förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård. För att trivas hos oss behöver du ett gediget engagemang och intresse för ditt yrke samt en vilja att fortlöpande utvecklas i din kompetens.

Vi söker dig som är stabil med förmågan att behålla lugnet i pressade situationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är flexibel. Du har en stor empatisk förmåga och utstrålar ödmjukhet och omtanke till patienter och kollegor. Vidare söker vi dig som på ett strukturerat sätt planerar och prioriterar ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett öppet och trevligt arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju redan innan sista ansökningsdag.

Våra erbjudanden

Förmåner
För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Ny i rollen som sjuksköterska?
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll.
  • Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation.
  • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter.

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om basåret: Region Halland basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% dag/kväll/helg eller rotation
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/731
Kontakt
  • Carina Månsson, Avdelningschef, 035-174587
Facklig företrädare
  • Sandra Söderberg, Vårdförbundet, 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb