Psykiatrin Halland

Nu söker vi på Heldygnsvården en kurator för ett vikariat på ett år. Vill du arbeta på en arbetsplats där du får använda hela din kompetens och jobba med kollegor som har god sammanhållning? Då tycker vi att du ska söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Som kurator på vuxenpsykiatrisk heldygnsvård i Halmstad kommer du att i samråd med ledning och personal koordinera, utveckla och stödja avdelningarnas samverkan med patient, anhöriga, samt kommuner och andra vårdgrannar.

I din tjänst ingår även att delta i nätverksmöten med nämnda samverkanspartners. Du kommer att bidra med psykosocial och socialjuridisk kompetens i utredning och planering av insatser kring enskilda patienter.

Därutöver kommer du medverka i pedagogiska och behandlande insatser på avdelningen i syfte att stärka individens förmåga att hantera inre och yttre påfrestningar och verka för att möjliggöra en positiv utveckling av livssituationen.

Om arbetsplatsen

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 900 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. 

Heldygnsvården i Halmstad består av tre avdelningar och en bemanningsenhet:

  • Psykiatriska intensivvårdsavdelningen (PIVA) som är vår akutvårdsavdelning med 10 vårdplatser
  • Psykiatrisk akutmottagning, avd. 19, som är en allmänpsykiatrisk avdelning med 12 vårdplatser
  • Avd. 26 som är en allmänpsykiatrisk avdelning med inriktning mot äldre personer med olika psykiatriska diagnoser

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av arbete som kurator är önskvärt. Meriterande är erfarenhet av arbete med nära samverkan mellan sjukvård, kommuner och/eller brukarorganisationer samt erfarenhet av nätverksarbete med professionellt och/eller privat nätverk runt personer med psykiatrisk problematik.

Som person är god samarbetsförmåga är en förutsättning för arbetet. Här arbetar vi med ett stort patientfokus och det kräver engagemang hos dig både i din yrkesroll men också i att engagera andra professioner där det behövs. Arbetet ställer krav på att du är en person med ett gott bemötande och har en förmåga att förmedla ditt budskap till mottagaren. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/709
Kontakt
  • Sebastian Lindén, Avdelningschef, avd. 19, 035-131787
Facklig företrädare
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb