Ambulans diagnostik och hälsa

Nu söker vi två medicinska sekreterare till Röntgen Halland. En till vår röntgenmottagning och en till mammografimottagningen. 

Om tjänsterna

Att vara medicinsk sekreterare hos oss gör du skillnad för andra människor varje dag. Här finns utmanande arbetsuppgifter och du har stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke och som person. Din roll som medicinsk sekreterare hos oss är central för hela avdelningen. Våra arbetsplatser kännetecknas av ett gott kamratskap och nära samarbete med alla yrkeskategorier.

Vi arbetar i datasystemet SECTRA men använder även Region Hallands journalsystem VAS. Våra röntgenläkare använder taligenkänning så vi skriver nästan inga diktat.

Tjänsten på Röntgenmottagningen

Som medicinsk sekreterare på vår röntgenmottagning kommer du bland annat att jobba med:

 • Hantering av bilder
 • Remisshantering (exempelvis förbereda inför ronder)
 • Beställa bilder från externa aktörer
 • Scanning av frågeformulär
 • Telefonkontakt med bland annat remittenter och mycket annat
 • I en förlängning tänker vi oss även viss bokning

På röntgen Halmstad utför vi skelettundersökningar, ultraljud, datortomografi, magnetkameraundersökningar och mammografi. Vi hanterar även ärenden i 1177 och Tele Q. Arbetet är varierande då sekreterarna har olika placeringar, vilka vi roterar mellan.

I nuläget är vi 6 st medarbetare som arbetar dagtid, måndag till fredag, tillsammans med röntgensjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Tjänsten på Mammografimottagningen

Som medicinsk sekreterare på mammografimottagningen kommer du bland annat att jobba med:

 • Journalskrivning
 • Remisshantering
 • Rondförberedelse
 • Bildbeställning
 • Scanning och hantering av provsvar
 • Telefonkontakt med patienter och remittenter samt andra vårdaktörer

På mammografimottagningen i Halmstad utför vi bland annat mammografi hälsokontroller samt kliniska mammografier, ultraljud och provtagningar. Vi hanterar ärenden i 1177 och TeleQ. Arbetet är varierande och samarbetet är nära mellan alla yrkeskategorier.

Vi är två stycken medicinska sekreterare som arbetar dagtid, måndag till fredag, tillsammans med sköterskor och mammografiläkare. 

Du anger i ansökningsförfarandet vilken av tjänsterna du är intresserad av att söka. 

Om arbetsplatsen

Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar ADH (Ambulans, diagnostik och Hälsa), för en god hälsa hos befolkningen i Halland. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Området Medicinsk diagnostik består av Röntgen, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk mikrobiologi och vårdhygien samt Klinisk patologi och cytologi. Vi har verksamhet vid Hallands sjukhus i Halmstad, Varberg och Kungsbacka samt i Falkenberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare eller har vårddokumentationsutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket samt goda datorkunskaper.

Som person är du ansvarsfull och kvalitetsmedveten. Eftersom arbetet kräver mycket arbete tillsammans med andra så krävs det att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och sätter patienten i fokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/700
Kontakt
 • Ulrika Rosén, Avdelningschef, 035-131369
 • Annika Boberg, Avdelningschef, 035-131376
Facklig företrädare
 • Roger Bråberg, Vision, 035-131947
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb