Region Halland

Den halländska primärvården är framgångsrik – vill du vara med och utveckla vårdvalet vidare mot en god och nära vård? Som hälso- och sjukvårdsstrateg hos oss kommer du att spela en avgörande roll i utvecklingen av strategier för att förbättra vården utifrån patienternas behov. Vi letar efter en person som har ett stort engagemang för att tillsammans med oss forma framtidens hälso- och sjukvård.

Om arbetsplatsen

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomi, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut. 

Arbetsuppgifter

Som hälso- och sjukvårdsstrateg kommer du att arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära strategiskt arbete med utveckling, upphandling och uppföljning av Vårdval Halland närsjukvård.

I Region Halland finns idag 47 vårdcentraler, varav 23 i privat regi. Arbetet innebär att utifrån politiska beslut ansvara för uppdragsbeskrivning och förfrågningsunderlag för Vårdval Halland närsjukvård och vara en sammanhållande funktion i relationerna mellan offentliga vårdcentraler, privata verksamheter och den politiska och strategiska styrningen. I arbetet ingår att ta fram underlag inför beslut i politiska styrelser, nämnder och regionledning.

Som strateg på Regionkontoret kommer du att utföra kartläggningar och utredningar av strategisk karaktär. I avtalsförvaltningen ingår bland annat att teckna avtal med nya leverantörer, löpande hantera olika frågor, informera och föra dialog om vårdvalet, samt ansvara för dess uppföljning.

Här ingår du i ett team med erfarna kollegor där det finns väl upparbetade stödfunktioner inom juridik och ekonomi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning i kombination med erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du är driven och det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andra och har arbetat inom primärvården.

För att trivas i rollen och fylla uppdraget ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att förstå och förmedla hur delar påverkar helhet och vad som är viktigt för att få människor med dig. Du är duktig på att prioritera mellan olika uppgifter och tar ansvar för att planera, genomföra och leverera i ditt uppdrag. Det är meriterande med arbete i politiskt styrd organisation.

Arbetet förutsätter god kunskap i Officepaketet. Körkort underlättar resor i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer planeras att ske under v 24. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/652
Kontakt
  • Jakob Alström, Verksamhetschef, 070-9634692
  • Karin N. Sandersson, Hälso- och sjukvårdsstrateg, 070-6079682
Facklig företrädare
  • Kontakt till facklig nås via HR Erika Giannini, 070-8705220
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb