Psykiatrin Halland

Vill du få möjlighet att utvecklas i din roll som sjuksköterska? Vi söker nu två sjuksköterskor som är intresserade av att arbeta på vår öppenvårdsmottagning med kompetenta och tillgängliga kollegor. Vi söker en sjuksköterska till ett av våra två allmänpsykiatriska team samt en sjuksköterska till vårt psykosteam. Om du är mer intresserad av någon av dessa tjänster, ange gärna det i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Arbetet på mottagningen består av psykiatrisk omvårdnad, telefonrådgivning, dokumentation, uppföljningar, bedömningar, samordning med vårdgrannar och viss akutverksamhet. Du arbetar med individbaserad vård i team och gör självständiga psykiatriska bedömningar.

I det allmänpsykiatriska teamet är dina arbetsuppgifter psykiatrisk omvårdnad med inriktning på patienter med neuropsykiatriska diagnoser, svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolär sjukdom, personlighetssyndrom och suicidalitet.

I psykosteamet är dina huvudsakliga arbetsuppgifter psykiatrisk omvårdnad med inriktning på patienter med psykossjukdomar och schizofreniliknande tillstånd.

Du kommer att ingå i en välkomnande sjuksköterskegrupp på 14 personer med hög kompetens och kommer erbjudas god introduktion och kontinuerligt stöd i ditt arbete. Du kommer att få en erfaren sjuksköterska som mentor och kommer erbjudas handledning. Handledningen sker på plats på mottagningen en gång i månaden och ger dig möjlighet att få stöd och reflektera kring ditt arbete. Som sjuksköterska inom psykiatriska öppenvården i Kungsbacka kommer du att arbeta i nära samarbete med de andra professionerna som arbetar på mottagningen.

Vi erbjuder dig goda villkor, rimlig arbetsbelastning, bra utvecklingsmöjligheter och en förbättringsorienterad arbetsmiljö.

Om arbetsplatsen

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vår verksamhetsinriktning Rätt vård i rätt tid! innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal och du har stor möjlighet att påverka psykiatrins utveckling i Kungsbacka.

Mottagningen i Kungsbacka består av två allmänpsykiatriska team, ett beroendeteam och ett psykosteam. Vuxenpsykiatrimottagningen (VPM) i Kungsbacka är en specialistpsykiatrisk mottagning med cirka 65 medarbetare som arbetar i tvärprofessionella team, i samarbete med såväl heldygnsvård som närsjukvård. Vi har ingen inhyrd personal.

I teamen ingår läkare, psykologer, socionomer, sjuksköterskor, skötare, sjukgymnast, rehabkoordinator, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Vuxenpsykiatrimottagningen i Kungsbacka har som uppdrag att utreda och behandla specialistpsykiatriska patienter. Målgruppen är personer över 18 år med bland annat svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolärt tillstånd, personlighetsstörning, autismspektrumtillstånd, ADHD, psykotiska tillstånd och suicidalitet.

Vuxenpsykiatrimottagningen i Kungsbacka ligger ca 20 minuters tågresa från Göteborg och Varberg. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, kl. 8-16.30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom psykiatri är meriterande. Du har god samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt. Om du inte har arbetslivserfarenhet av psykiatri så ser vi gärna att du i din ansökan berättar lite om varför du är intresserad av att arbeta hos oss. Vi kommer uppmärksamma dina tidigare erfarenheter - men är du rätt person så kommer vi erbjuda dig att utvecklas i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B är önskvärt då en del av arbetet innefattar hembesök.

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/606
Kontakt
  • Linda Dahlöf, Avd chef allmänpsykiatriska teamen, linda.dahlof@regionhalland.se
  • Maria Sturk, Avd chef psykosteamet, maria.sturk@regionhalland.se
  • Ida Hedén, psykiatrisjuksköterska , 0300-565076(psykosteamet)
  • Susann Mankinen, psykiatrisjuksköterska, 0300-562691(allmänpsykiatriskateamet)
Facklig företrädare
  • Linnea Kjellberg, Vårdförbundet , 0300-565076
  • Ida Hedén, Vårdförbundet , 0300-565076
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb