Psykiatrin Halland

Vill du tillsammans med våra engagerade medarbetare fortsätta utvecklingen av avdelning 24 och vår LARO mottagning i Varberg. Vi står inför en spännande framtid inom området skadligt bruk och beroende med nya lagförslag framtagna. Välkommen att söka tjänsten!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en avdelningschef som med trygghet och lugn tillsammans med medarbetarna kan arbeta med utvecklingsfrågor och förädla verksamheten.

Arbetet som avdelningschef är omväxlande och dynamiskt, där du som chef förväntas leda enheten mot uppsatta mål med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du förväntas att tillsammans med MLA (medicinsk ledningsansvarig) och sektionsledare driva avdelningens utvecklingsarbete framåt. Som chef skapar och stödjer du en kultur som präglas av ständiga förbättringar med engagerade och motiverade medarbetare. Du förväntas aktivt bidra till samverkan och samarbete med andra avdelningar inom kliniken och våra vårdgrannar vilket är en förutsättning för att vi skall lyckas skapa en bra heldygnsvård för våra patienter. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet.

Som chef inom vårt verksamhetsområde erbjuds du regelbunden handledning tillsammans med dina chefskollegor och när du startar får du en chefskollega som mentor för att säkerställa en bra introduktion. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschef Magnus Oléni.  

Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om arbetsplatsen

Avdelning 24 är en enhet där medarbetarna har hög arbetsmoral, engagemang och vill utvecklas. Vi som jobbar här är trygga i det vi gör och intresserade och dedikerade till vårt uppdrag: att arbeta med personer med missbruk- och beroendeproblematik. Vi har väl utvecklade och tydliga rutiner för vårt arbete. Vi använder oss bland annat av förbättringstavla, veckovisa pulsmöten och spegling i slutet av varje dagpass. Vi har en konstruktiv samarbetskultur och ett väl utvecklat teamtänk i gruppen.

Avdelningsuppdrag är att ta emot och behandla patienter med missbruks- och beroendeproblematik. Vårdavdelningen har 10 vårdplatser och tar emot patienter från hela Halland. På avdelningen arbetar ca 35 personer; sjuksköterskor, skötare, läkare och kurator. Till avdelningen är vår LARO-mottagning kopplad. Det är en mottagning som arbetar med läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 900 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Heldygnsvården har verksamhet på två platser i länet, Halmstad och Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant vårdutbildning inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet från arbete som chef eller ledare, ledarskaps- och chefsutbildning samt erfarenhet från arbete inom psykiatrisk heldygnsvård är meriterande för tjänsten. Det är meriterande om du har genomgått vårt utvecklingsprogram Morgondagens ledare.

En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapar du en välfungerande vårdorganisation och ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Som ledare är du en förebild och normskapare och skapar delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi läser inkomna ansökningar löpande, så skicka in din ansökan idag!

Intervjuer är planerade den 20/4 i Varberg.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande på fyra år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/387
Kontakt
  • Linda Kronholm, Bitr. Verksamhetschef, 0706-106864
Facklig företrädare
  • Facklig kontaktperson nås via HR; Patrik Berg, 0720-843399
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb