Region Halland

Lockas du av att driva utvecklingen av kollektivtrafiken med målet att vi ska skapa världens bästa kollektivtrafik - för hallänningarna? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Om Hallandstrafiken

På Hallandstrafiken är vi stolta över vår trafik och vi har ett mycket omväxlande och spännande uppdrag och där våra ledord för att lyckas är tillsammans, enkelt och nytänkande.

Totalt är vi idag cirka 90 tillsvidareanställda medarbetare på Hallandstrafiken, som tillsammans är med och utvecklar kollektivtrafiken i Halland. Inkluderar vi dessutom personalen på de trafikföretag som vi kontrakterar för att utföra trafiken så är vi drygt 2000 medarbetare. Genom en väl utvecklad kollektivtrafik stöttar vi Region Halland i ambitionen att bli den bästa livsplatsen! Hallandstrafiken är också ett utav regionens viktigaste verktyg för att möjliggöra en grön omställning.

Vi arbetar med planering och utveckling av buss- och tågtrafik samt serviceresor, miljöarbete och marknadsföring för kollektivtrafiken i Halland mm. Hallandstrafiken är dessutom bokningscentral för länets sjukresor och färdtjänstresor i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Varbergs och Hyltes kommuner.

Hallandstrafiken arrangerar nästan 50 000 resor i Halland varje dag. Detta inkluderar busstrafik, Öresundstågen, Pågatågen, Västtågen och Krösatågen. För Hallandstrafiken är kunden och kundbemötandet i fokus. Vi är med kunden genom hela resan, med alla produkter och tjänster som behövs för resandet.

Ditt uppdrag

I detta uppdrag ansvarar du för 6 medarbetare som planerar trafiken för buss och tåg i Halland på avdelningen för allmän trafik, med placering på vårt fina kontor i Falkenberg.

Här förväntas du vara med och utveckla och bygga vidare på frågor kring bland annat resande, punktlighet, kundnöjdhet mm. Du ansvarar, tillsammans med dina medarbetare, för avdelningens operativa och strategiska verksamhet såsom upphandling, etablering, uppföljning och utveckling av trafiktjänster. Det innebär även utveckling av gruppen och dess arbetsmetoder.

Avdelningens uppdrag är att planera och utveckla en socialt, ekonomisk och klimatmässig hållbar kollektivtrafik som bidrar till fler och nöjda kunder. Här blir din roll som verksamhetschef viktig. Verksamheten bedrivs genom samverkan med övriga avdelningar på Hallandstrafiken men också genom att säkerställa och utveckla affärsrelationerna med kontrakterade trafikföretag och med våra grannlän där bland annat tågtrafiken bedrivs genom samverkan. Kontaktytorna är därmed många och av varierande art, inte sällan krävs politisk förankring och dialog.

Vi planerar en pålitlig trafik inom buss och tåg som är så attraktiv för så många kunder som möjligt samtidigt som ett grundläggande utbud ska finnas med stöd av skoltrafiken. Det är av vikt att ha ett ”hela-resan-perspektiv” som även inkluderar en god standard på resecentrum och hållplatser.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Verksamhetschef har du generell kompetens inom kollektivtrafikområdet samt god förståelse om den verksamhet och intressenter som vi finns till för. Du har flerårig erfarenhet inom kollektivtrafik eller liknande verksamhet.

Vi ser gärna att du haft personal-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar i en tidigare roll och har erfarenhet av förändringsledning. Har du kunskaper inom systematiskt arbetsmiljöarbete, bemanningsplanering och förståelse för hur budgetarbete går till ser vi det som meriterande.

Du har adekvat högskole-/universitetsutbildning, alternativt motsvarande kunskaper som vi anser likvärdiga. Det är meriterande om du har ytterligare utbildning inom ledarskap.

För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper.

Det är av stor vikt att du är trygg i din roll som ledare och kan skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner sig delaktiga och engagerade i utvecklingen av kollektivtrafiken. Du har mod att leda i förändring, ett coachande förhållningssätt och motiverar dina medarbetare att nå uppsatta mål. Du har förmågan att se omvärlden i olika perspektiv som får ligga till grund för ditt agerande och dina beslut. Du är tydlig och rak i din kommunikation, både mot externa samarbetspartners och mot dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Source Executive. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anne Boberg mobil 070 456 16 01, anne.boberg@source-executive.se eller Bianca Gideback mobil 0708 11 03 64, bianca.gideback@source-executive.se

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/183
Kontakt
  • Anne Boberg, anne.boberg@source-executive.se, 070-4561601
  • Bianca Gideback, bianca.gideba, 070-8110364
Facklig företrädare
  • Cenk Kacar, Vision, 0346-712535
  • Fredrik Solvang, SACO, 0766-964599
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb