Hallands Sjukhus

Vill du vara en del av ett rehabiliteringsteam som följer patienten från skada/ sjukdom till aktiv vardag i en omväxlande verksamhet med stor medicinsk bredd? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö med fokus på att ge våra patienter en individanpassad rehabilitering med hög patientdelaktighet. Här på avdelning 51 kombinerar du som sjuksköterska akut sjukvård med förmånen att lära känna patienten samt coacha patienten mot nya mål.

Teamet består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kurator, logopeder, läkare, psykolog, sjuksköterskor, rehabassistenter, rehabcoach och undersköterskor. Det är teamet tillsammans med patient och närstående som utformar målen för rehabiliteringen.

Här får du ett nära samarbete med patienterna under en längre vårdtid med möjlighet att lära känna patienterna på djupet - en stor fördel som vi ser det! 

Tjänstgöring sker både dag och kväll. 

Om arbetsplatsen

Vi är en rehabiliteringsmedicinsk enhet i Halland som består av slutenvård och dagrehabilitering. Våra patienter är vuxna och de vanligaste diagnoserna är stroke, hjärnskador och ryggmärgsskador. Vi arbetar i två team. Målet med rehabiliteringen är ökad aktivitet och delaktighet i en förändrad livssituation. Målet för patienten är att återgå till ett aktivt liv och medelvårdtid är cirka 25 dagar. 

Vi som arbetar här värnar starkt om den goda sammanhållningen, vår förståelse och vårt samarbete mellan våra olika yrkesroller i teamet och glädjen i att få stärka och coacha våra patienter mot sina mål. 

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du behöver ha ett stort intresse och engagemang för rehabilitering men samtidigt kompetens inom akutsjukvård.

Ett pedagogiskt förhållningssätt är en förutsättning för att kunna handleda patienten i olika träningssituationer. Du har förmågan att bygga relationer till våra patienter och anhöriga, även med patienter med kognitiva svårigheter. Vi erbjuder alla nya medarbetare oavsett yrkeserfarenhet en mentor men också interna utbildningar för att du ska få ökad kunskap och stärka dig i din yrkesroll.

Vi strävar efter att ha rätt person på rätt plats och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kallad till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

Förmåner

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Hallands sjukhus erbjuder bonus 

Bonusen erbjuds sjuksköterskor som arbetar en stor del av sin tjänst på akutsjukhusens slutenvårdsavdelningar. De sjuksköterskor som uppfyller villkoren för att omfattas av bonusen kan få upp till 40 000 kronor fram till september 2025, uppdelat på tre omgångar. Utslaget per månad motsvarar det ca 2 000–2500 kronor utöver ordinarie månadslön och OB-tillägg. 

Basår

Som nyutbildad sjuksköterska eller om du har högst sex månaders erfarenhet, börjar din anställning hos oss med ett basår. Det innebär att du får extra stöd under ditt första år som sjuksköterska och en trygg och bred introduktion till yrket genom:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll 
  • Erfarenhetsutbyte med andra nyexaminerade sjuksköterskor
  • Möjlighet att under två dagar hospitera på en annan enhet

Du kan läsa mer om basåret på Hallands sjukhus här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/595
Kontakt
  • Hanna Jarefjäll, Avdelningschef avd 51 , 070-2042453
Facklig företrädare
  • Linda Israelsson, Vårdförbundet, 035-131151
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb