Region Halland, Kultur och skola

Arbetsuppgifter

Tjänsten är kombinerad med både kurators- och syv-uppgifter, med tonvikt på kuratorsuppgifter. Du kommer att vara knuten till folkhögskolornas nätverk för kuratorer och syv. Hos oss möter du flera varierande arbetsuppgifter och det främsta målet är att vara med och bidra till våra studerandes utveckling. Du förväntas och kommer att få vara med och delta i spännande möten med deltagare både under skoltid och ibland under studerandes fritid. 

Som kurator på skolan gör du en viktig insats genom stöd- och uppföljningssamtal med studerande. Du tar initiativ till samtal liksom att du finns tillgänglig för samtal som enskilda initierar. Du ser till att skapa kontakter med andra enheter som vårdcentral, BUP, UPM, psykolog, vårdnadshavare m fl.

Som studie- och yrkesvägledare gör du en viktig insats genom vägledning, hjälper till med studerandes ekonomi och är skolans kontakt med CSN. Du kommer också att få ta emot och hålla i gruppers och enskildas studiebesök på skolan. Tillsammans med biträdanderektor är du med och verkställer antagningsarbetet för skolans allmänna kurs.

Om arbetsplatsen

Katrinebergs folkhögskola är beläget i det natursköna samhället Vessigebro,10 km nordost om
Falkenberg. Skolan har ett brett utbud av olika utbildningar inom bland annat film, hälsa, idrott, konst och skådespeleri. Det finns även möjlighet att förbereda sig för högre studier eller att komplettera tidigare betyg. Här skapar de studerande viktiga verktyg för att förverkliga sina framtidsplaner och bli klokare på sig själva, livet och omvärlden. Många av de studerande bor på skolans internat, vilket både skapar en social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. Förutom kurser och utbildningar så bedriver Katrinebergs folkhögskola även konferensverksamhet och ett Bed and breakfast. I matsalen serveras frukost, fika, lunch och middag både till studerande, gäster och personal

Kvalifikationer

För denna tjänst söker vi dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning arbetsgivaren bedömer lämplig.

Vi förutsätter att du har god kännedom om skolformens arbetssätt och regelverk. Du har kunskaper inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du bör ha goda kunskaper om utbildningsväsendet och arbetsmarknaden. 

Din öppna och tydliga kommunikation skapar en atmosfär av ömsesidig förståelse och tillit. Du har förmågan att se helheten och utöva gott omdöme i komplexa situationer, vilket möjliggör välgrundade beslut och rätta lösningar till varje situation. Vidare är du stöttande av andra och lyhörd för individuella behov och arbetar aktivt för att skapa en inkluderande och stöttande miljö. Din empatiska natur gör att du naturligt kan sätta dig in i andras situationer och skapa meningsfulla relationer. Vi förutsätter att du är flexibel och anpassningsbar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi planerar att genomföra intervjuer 6 och 7 maj.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vessigebro
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/389
Kontakt
  • Åsa Lundsgård Spängs, Biträdande rektor, 0346-57502
Facklig företrädare
  • Petra Lenander-Tegge, Kommunal, 0346-57506
  • Madeleine Karlsson, Sveriges Lärare, 0346-57530
  • Christel Axelsson, Vision, 034675711
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb