Psykiatrin Halland

Om arbetet

Som medicinsk sekreterare på psykiatriska heldygnsvården kommer du att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra sekreterare där du kommer att ha spännande och ansvarsfulla uppgifter och där målet är att alla ska kunna allt. Arbetet är roligt och omväxlande då du kommer rotera mellan olika funktioner under veckan, ingen dag är den andra lik. Du kommer dels arbeta med sedvanliga uppgifter såsom journaldokumentation, remisshantering, post- och telefonhantering och besöksregistrering, dels med arbetsuppgifter som rör psykiatrisk tvångsvård och rättspsykiatrisk vård där kontakt med domstolar och kunskap om tvångsvårdslagar ingår. Ingen förkunskap krävs dock, utbildning kring tvångsvård sker internt. Sekreterarna har ett nära samarbete med läkare och annan vårdpersonal där de olika yrkesgruppernas kunskap värderas högt gentemot varandra.

Om oss

Psykiatriska heldygnsvården ingår i förvaltning Psykiatrin Halland. Inom Psykiatrin Halland finns cirka 870 anställda fördelade på ett trettiotal öppenvårdsmottagningar och slutna vårdavdelningar. Det bedrivs psykiatrisk heldygnsvård i både Varberg och Halmstad och i Varberg finns även en rättspsykiatrisk enhet. Det är totalt 6 vårdavdelningar i Varberg, inräknat rättspsykiatrin och 3 vårdavdelningar i Halmstad. I både Varberg och Halmstad finns även en psykiatrisk akutmottagning, ECT-mottagning och LARO-mottagning.

Psykiatriska heldygnsvården räknas som en gemensam klinik där både Halmstad och Varberg ingår. Sekreterarna, på båda orter, har sin arbetsplats på administrationen och arbetar som ett administrativt team ut mot kliniken. Totalt arbetar 15 sekreterare inom psykiatriska heldygnsvården; 10 i Varberg och 5 i Halmstad. Du kommer skriva för både Halmstad och Varberg men sköta arbetet med avdelningarna främst i Halmstad. Vi är måna om att alla ska kunna allt för att det inte ska bli sårbart. Arbetstiden är kontorstid vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare alternativt har vårddokumentationsutbildning. Kunskap i journalsystemet VAS är meriterande. Som person är du lugn, stabil och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och har god förmåga att planera och prioritera i det dagliga arbetet. Du är noggrann och har ett öga för detaljer. Du har lätt att ta egna initiativ. Du ska kunna uttrycka dig i tal och skrift och tycker om ordning och reda. Du har en nyfikenhet och intresse för digitalisering. Du ska kunna arbeta bra i team men även självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/716
Kontakt
  • Kristina Arvidsson, Avdelningschef, 0340-481316
Facklig företrädare
  • Charlotta Andersson, Vision, 0724-566551
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb