Hallands Sjukhus, Rehabiliteringskliniken

Är du utbildad dietist och intresserad av att arbeta inom närsjukvård? Vi söker nu en dietist till vår dietistmottagning i Varberg då en av våra kollegor går på föräldraledighet. Vikariatet sträcker sig från 1 september 2023 och ett år framåt.

Arbetsuppgifter

Dietistmottagningen är en mottagning som har hand om patienter inom både närsjukvård (primärvård) och specialistvård. Den här tjänsten innefattar främst arbete inom primärvårdens uppdrag. Det innebär behandling av patienter med exempelvis obesitas, IBS, celiaki och malnutrition. Vi sitter på sjukhuset tillsammans med våra kollegor och patienterna kommer till vår mottagning eller så jobbar vi med distansbesök för de patienter där det fungerar bättre.

Uppdraget i närsjukvården kan innebära nutritionsbehandling enskilt och i grupp samt nutritionsutbildning till personal. Vi har också startat upp gruppbehandling vid obesitas. Här arbetar vi tillsammans med våra dietistkollegor, i Kungsbacka och Halmstad, med att utveckla strukturer kring våra behandlingar med syfte att främja lika vård för patienten i Halland. Vi värnar om möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling.

Om arbetsplatsen

Rehabiliteringskliniken, Hallands sjukhus, organiserar dietister, kuratorer, logopeder, psykologer, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, läkare och medicinska sekreterare. Kliniken fick ett utökat dietistuppdrag 2019. Det nya uppdraget innebär succesivt utökad dietistresurs inom både specialistsjukvård och närsjukvård (primärvård).

Dietistmottagningen ansvarar även för patienter med nutritionsproblem inom kommunal vård. På dietistmottagningen sitter dietister som arbetar inom specialistvården och dietister som arbetar inom närsjukvården tillsammans vilket underlättar samarbete och kompetensutbyte.

Vi dikterar alternativt jobbar med taligenkänning och får hjälp med bokningar av våra medicinska sekreterare

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad dietist, gärna med några års klinisk erfarenhet.

I det här arbetet behöver du ha lätt för att samarbeta, vara flexibel samt vara självgående. Vidare är du bra på att strukturera och planera ditt arbete. Du har god förmåga att kommunicera med både patienter och personal och ser till att mottagaren förstår det budskap som du förmedlar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-09-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/672
Kontakt
  • Petra Sixt, Avdelningschef, 0720-847505
Facklig företrädare
  • Lovisa Lund Kirkhoff, 035-131426
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb