Region Halland

Tycker du om att spela teater? Vill du ha det som sommarjobb? Teater Halland söker ungdomar som under några veckor i sommar spelar teater för barn på olika platser i Halland. Välkommen att söka!

Det här innebär sommarjobbet

Region Halland och Teater Halland kommer sommaren 2023 att samarbeta i ett projekt där vi låter ungdomar få spela teater för barn. Föreställningarna kommer att ges på olika offentliga platser i Halland. Sommarjobbet är tre veckor och den första veckan kommer att ägnas åt att skapa den föreställning som ska visas. Det finns inget färdigt manus utan du, tillsammans med några andra ungdomar skapar en pjäs utifrån era kunskaper, intresse och fantasi. Två skådespelarcoacher/pedagoger kommer att hjälpa er och finns tillgängliga under hela spelperioden samt en projektledare.

Övriga två veckor ägnas åt att spela upp er pjäs för barn i Hallands städer och tanken är att det ska ske utomhus. Skulle det mot förmodan bli dåligt väder kan det bli inomhus på någon lämplig plats. Vi planerar att ge cirka fyra föreställningar per dag och ort.

Repetitionerna den första veckan kommer att ske i Teater Hallands lokal i Monarkhuset i Varberg. Under veckorna som vi spelar teater sker samling på morgonen i Varberg och ni skjutsas med bil till och från den ort där vi för dagen ska spela teater. Andra lösningar kan finnas beroende på var i Halland du bor.

Om du behöver åka buss/tåg för att komma till arbetsplatsen står Region Halland för kort på Hallandstrafiken. 

 

Vem söker vi?

Till detta sommarjobb söker vi dig som bor i Halland, som är intresserad av och tycker om att spela teater. Eller så kanske du sysslar med dans eller spelar något instrument. Det är ett plus om du tidigare har sysslat med teater. Du är i åldern 16 -19 år. Skriv gärna några rader om dig själv i din ansökan.

Då ni är en grupp som ska jobba tillsammans är det viktigt att du kan samarbeta. Vi ser också att du är en positiv och engagerad person som gillar lite utmaningar. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket. 

Lite om Teater Halland

Teater Halland är Hallands länsteater med uppdrag är att spela teater för barn och unga. Ibland på plats på teatern i Varberg men lika ofta ute på turné på skolor och förskolor. Teater Halland är ett konstnärligt centrum som vill utmana och beröra. Det är en öppen plats där alla är välkomna. Tillsammans med sin publik pratar vi om sådant som skaver i oss och i samhället. Teater Halland är ett regionalt aktiebolag och därmed alla hallänningars teater!

Har du frågor om sommarjobbet, hör av dig till:
Elisabet von Knorring, produktionssamordnare
073-729 18 86
elisabet.von.knorring@teaterhalland.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Sommarjobb 2023-06-16 - 2023-07-07
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 3 veckor
Ort Hela Halland
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/370
Kontakt
  • Elisabet von Knorring, Produktionssamordnare, 073-7291886
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb