Hallands Sjukhus

Nu söker vi kollegor till vårt team för dag/kväll tjänst. Är du utbildad undersköterska med intresse för ortopedi? Då har vi tjänsten för dig!

Om arbetet

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att delta i pre- och postoperativ omvårdnad, rehabilitering, sårbehandling, utföra tekniska moment och mätningar samt att dokumentera i vårt journalsystem VAS. Vi ger patienten möjlighet att vara delaktig i sin egen vård genom att ha ett personcentrerat synsätt. En av förutsättningarna är att du som undersköterska har stödfunktioner, som bland annat vårdnära service och en samordnare, så att du får mer tid för dina patienter. 

Vid intresse kan det även finnas möjlighet för dig att jobba inom lättvården. Här ges god omvårdnad till medicinskt färdiga patienter som inväntar vidare vård eller inför hemgång. Här vårdas ibland patienter från kirurgi- och urologikliniken.

Vi bedriver ständigt förbättringsarbete och hos oss har du som medarbetare möjlighet att vara med och påverka omvårdnaden kring patienten. Vid intresse och om du har rätt kompetens kan det på sikt finnas möjlighet till arbetsuppgifter med ökat ansvar.

Vi söker två personer, en för en tillsvidaretjänst och en till ett vikariat på 6 månader, du anger i ansökningsförfarandet vilken av tjänsterna du är intresserad av att söka. 

Om arbetsplatsen

Ortopedi är en specialitet som omfattar behandling av frakturer och andra skador på rörelseapparaten. På Ortopedikliniken tar vi hand om akuta trauman, men vi utför också planerade operationer som till exempel höft- och knäproteser.

Ortopedikliniken i Varberg består av två vårdavdelningar: 3B med planerad verksamhet och 3C med akut verksamhet samt en mottagning. För samtlig personal förläggs helgtjänstgöringen på den akuta avdelningen.

På den akuta avdelningen arbetar vi i tre grupper med 22 vårdplatser. Den planerade delen består av 8-12 vårdplatser och bedriver 5-dygnsvård. På enheten arbetar du i team med läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Vi arbetar ständigt med våra vårdprocesser och har uppnått goda resultat i att ge patienten en god och säker vård på kortast möjliga tid.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet från ortopedi och/eller akutsjukvård. Du bör ha läst kursen Akutsjukvård, 200 poäng. Goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift krävs, likaså goda datorkunskaper. Vi ser det som meriterande om du känner till vår organisation och dess olika flöden.

Som person har du hög samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt till att se nya lösningar. Du har en vilja att växa inom ett eget ansvarsområde och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenheter till medarbetare och studenter. Vidare måste du vara flexibel och trivas i en omväxlande miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Övrig information 

Arbetstider 
På Hallands sjukhus arbetar vi gemensamt med att bemanna den verksamhet som är nödvändig dygnet runt. Det innebär att en del av arbetstiden kan förläggas på kvällar och helger. 

Skyddad yrkestitel 
Från och med 1 juli 2023 är Undersköterska en skyddad yrkestitel. Här kan du läsa mer om vad det innebär: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se) 

Förmåner 
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. 
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd här

Basmånader 
Region Halland erbjuder dig som undersköterska eller skötare möjligheten att gå vårt skräddarsydda introduktionsprogram – Basmånader för undersköterskor och skötare. Basmånaderna är för dig som påbörjat en tillsvidareanställning hos oss eller ett vikariat som är längre än sex månader. Under basmånaderna får du möjligheten att: 

  • snabbt kunna komma in i arbetet 
  • utveckla kompetensen inom ditt yrkesområde 
  • få verksamhetsnära stöd 
  • få inblick i hur yrkesrollen hänger ihop med Region Halland som organisation 

Här kan du läsa mer om basmånaderna på Region Halland. 

Länken för poddavsnittet om USK på HS hittar du här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 80%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/644
Kontakt
  • Malin Malmgren, avdelningschef 3BC, 0340-481040
  • Pia Karlsson, avdelningschef 3BC, 0340-481331
  • Charlotte Lindahl, Bitr. avdelningschef, 0340-481154
Facklig företrädare
  • Elisabeth Axell, Kommunal, elisabeth.axell@regionhalland.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb