Hälsa och funktionsstöd, Hörselhabiliteringen Halland

Är du specialpedagog och har en förmåga att skapa goda relationer? Vi söker nu en ny kollega till vår mottagning i Halmstad. Vårt mål är att bidra till att personer med hörselnedsättning ska kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället utifrån egna val.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en pedagog till vår verksamhet, med inriktning mot barn och viss del mot vuxna patienter. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete som är både självständigt och teamorienterat, med många roliga utmaningar.

Som specialpedagog/hörselpedagog hos oss innebär ditt arbete bland annat att:

  •  Fungera som helhetsbevakare och ”spindel i nätet” med fokus på patientcentrerad och hälsofrämjande vård
  • Kartlägga patienternas behov och skapa vårdplaner tillsammans med patient
  • Följa patienterna enligt rutiner för nyckelåldrar och kvalitetsregister vid hörselnedsättning
  • Ge råd, stöd och handledning till patient och omgivning kring ex. kommunikationsstrategier, förhållningssätt och ljudmiljö
  • Samverka med bland annat CI-team, habilitering, hörselmottagning och Hallands kommuner.

Om arbetsplatsen

Hörselhabiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som arbetar med habilitering och rehabilitering för personer med hörselnedsättning i alla åldrar.

Vi har två mottagningar, en i Halmstad och en i Kungsbacka. På varje ort arbetar ett barnteam och ett vuxenteam. Teamen består i dagsläget av specialpedagog, kurator, audionom, logoped, läkare, psykolog, teckenspråkslärare, fysioterapeut, medicinsk sekreterare och hörselvårdsingenjör.
Tillsammans med din specialpedagogkollega i norra Halland har du en aktiv del i det tvärprofessionella teamarbetet och agerar helhetsbevakare för personer med hörselnedsättning och deras anhöriga. En stor och viktig del i arbetsuppgifterna som pedagog är att ge råd och stöd kring konsekvenser och användbara strategier vid hörselnedsättning till patient, anhöriga och nätverk. 

Samtliga nyanställda erbjuds introduktion samt stöd av erfaren kollega. Du får chansen att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor över hela Halland i ett intressant och omväxlande arbete. Verksamhetens strategi grundar sig i LEAN och vi arbetar aktivt för ständiga förbättringar. Hos oss är det lätt att trivas!

Tjänsten är placerad i Halmstad och du arbetar med södra Halland som arbetsfält.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleexamen såsom specialpedagog eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av fördjupad hörselrehabilitering/habilitering och/eller har arbetat med barn/vuxna med andra funktionsvariationer. De viktigaste är dock att du har en nyfikenhet på området!

Som person är du flexibel som har lätt för att ta egna initiativ och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är professionell i din yrkesutövning och är intresserad och nyfiken på hörselvårdsområdet. Att arbeta i team är något du uppskattar och du har god kommunikativ förmåga. 

Du har även god digital förmåga och vill vara med och skapa framtidens (digitala) vård.  Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och goda kunskaper i svenska språket. Körkort är meriterande då det kan förekomma resor i tjänsten. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade till 24 eller 26 juni (fysiskt eller digitalt).

För dig som blir aktuell för anställning kommer arbetsgivaren att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkoll av personer som ska arbeta med barn.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/9-24
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/620
Kontakt
  • Maria Melltorp, Avdelningschef, 0702-017056
Facklig företrädare
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb