Psykiatrin Halland

Vill du jobba med barn- och ungdomspsykiatriskt arbete i framkant? Har du visioner för utrednings- och behandlingsarbete som du vill utveckla? BUP Varberg förstärker nu psykologteamet med två psykologer. 

Om tjänsten

Vi erbjuder dig som psykolog ett omväxlande och utvecklande arbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedöma, behandla och utreda av barn och unga upp till 18 år. Du har möjlighet att rikta arbetet mot det som särskilt intresserar dig, exempelvis utredning/diagnostik eller psykologiskt behandlingsarbete. Många delar av ditt arbete är teambaserat och bedrivs tillsammans med övriga kompetenser för att skapa en patientsäker och sammanhållen vårdprocess för patienten. Samverkan med vårdgrannar, skola och socialtjänst är en viktig del av arbetet.

Mottagningen har en väletablerad struktur vilket möjliggör hög grad av självständigt arbete. Du får stöttning i ditt arbete bland annat genom våra teamkonferenser samt genom regelbunden kollegial och extern handledning. Du kommer att ingå i ett behandlingsteam och en psykologgrupp som träffas regelbundet för att utvärdera och förbättra arbetet.

Vilka är vi?

Psykiatrin i Halland ansvarar för all offentligt driven specialistpsykiatri inom regionen. Här ingår verksamheter för barn, ungdomar och vuxna, så väl öppen- som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 850 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Vårt valspråk är: ”Psykiatrin Halland – i ständig förbättring”.

BUP Varberg är en välfungerande mottagning med goda behandlingsresultat och hög patientnöjdhet. Vårt team består av cirka 25 medarbetare med ett brett spektrum av erfarenheter och kompetenser. Här arbetar psykologer, läkare, kuratorer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, specialpedagog och arbetsterapeut i samverkan kring patientens behov.

Vi jobbar forskningsnära efter evidensbaserade metoder och utifrån riktlinjer. Vi har höga ambitioner och jobbar aktivt för att bli bättre, bland annat genom kvalitetsuppföljningar av alla våra patienter. 

Hos oss står dörrarna öppna, både för kollegial stöttning och för att dela skratt. Vi har gemensamma fikaraster och gillar att ha roligt tillsammans. Varberg som stad erbjuder trevliga uteluncher och möjlighet till dopp i havet året om. Mottagningen är belägen i centrala Varberg nära tågstation.

Vem är du?

Du är legitimerad psykolog och trivs i ett stimulerande arbete som ställer krav på flexibilitet och problemlösningsförmåga. Du har en god förmåga att skapa välfungerande tvärprofessionella relationer och har en hög ambitionsnivå i din yrkesutövning.

Du är kunnig inom psykiatrisk diagnostik och har din teoretiska förankring inom KBT. Som en specialistpsykiatrisk mottagning värdesätter vi spetskompetens och ser därför gärna att du är eller har ambition att läsa till specialistpsykolog. Vi ser det som en självklarhet att du är engagerad och delaktig i det utvecklingsarbete som pågår på mottagningen och att du är lika angelägen som övriga teamet i att bidra till en god arbetsmiljö.

Erfarenhet av att arbeta som psykolog med barn och unga är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

Vårt erbjudande

Vi har som mål att vara en stöttande arbetsplats och som ny på mottagningen får du en gedigen introduktion och du kommer att tilldelas en mentor. BUP Halland har en löpande årslång internutbildning för all nyanställd personal och vi erbjuder goda möjligheter till fortsatta vidareutbildningar.

Hos oss finns möjlighet att delta i och driva forsknings- och utvecklingsarbeten. Att vi är en förhållandevis liten region med korta beslutsvägar gör att idéer lätt kan bil verklighet hos oss. BUP Halland har i flera år haft fokus på implementeringsforskning samt metoder för att förbättra screening och diagnostik. Just nu pågår till exempel forskningsprojekt kring fysisk aktivitet som behandling av depression hos ungdomar samt faktorer som påverkar implementering av depressionsriktlinjer på BUP. Flera i personalen kombinerar forskning med klinisk tjänstgöring.

Vi tillämpar flextid på vår mottagning och det finns möjlighet till distansarbete. Vi erbjuder också möjligheten till semesterväxling.

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att genomföras förmiddagen 7/6.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/476
Kontakt
  • Annika Westlund, Avdelningschef, 070-2214592
Facklig företrädare
  • Rebecka Vahlström, Sveriges Psykologförbund, 0340-481871
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-03

Tillbaka till lediga jobb