Musik Hallandia, regional musikverksamhet med placering på Kultur och skola

Vi söker dig som vill vara med och leda en spännande musikverksamhet in i framtiden.

Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetsledare för Musik Hallandia innebär att du ansvarar för planering, utvecklingsarbete, övergripande konstnärlig samordning samt budget och uppföljning av verksamheten. Du leder det dagliga operativa arbetet och fungerar som teamledare. Du ansvarar för samverkan och utvecklingsarbete gentemot kommuner och arrangörer samt du har ett övergripande ansvar kring vår avtalshantering. Du är en del av Region Hallands kulturförvaltning och institutionsavdelning. Arbetsplatsen är Halmstad, det operativa arbetet sker i hela Halland.  

Om arbetsplatsen

Musik Hallandia är en regional musikverksamhet som är placerad på Kultur och skola förvaltningen. Institutionen arbetar huvudsakligen med frilansmusiker och har inga egna ensembler. Dess uppdrag är att verka för musikscenens utveckling och dess tillgänglighet i Halland i samråd med musiklivets olika aktörer. Vi producerar festivaler i samarbete med våra kommuner, egna konsertserier med externa musikaliska kuratorer, viss egen produktion samt ett stort utvecklings och stödarbete gentemot arrangörslivet. Vi arbetar med alla genrer. Tillsammans med våra samarbetspartners medverkar vi till mellan 3-400 konserter per år och möter en publik på ca 25-30 000.

Teamet består av fyra musikproducenter och en verksamhetsledare. Genom förvaltningen finns resurser för kommunikation/marknad och ekonomi nära knutet till verksamheten.

På förvaltningen har vi samlat de tre regionala kulturinstitutionerna Musik Hallandia, Rum för Dans och Art Inside Out på samma avdelning. Verksamheterna har egna uppdrag och skiljer sig åt men det finns en unik möjlighet att hitta samverkan inte minst genom utbyte mellan medarbetare och konstformer. Institutionerna har ansvar för producerande och främjande arbete.
Arbetsgivaransvar och övergripande ansvar har avdelningschef som tillsammans med övriga verksamhetsledare/konstnärliga ledare bildar ledningsgrupp för Institutionerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nätverk nationellt och internationellt och goda kunskaper inom musik och svenskt kulturliv/ kulturpolitik. Du är van att samverka med olika organisationer/kommuner, erfarenheter av förhandling, avtal och upphovsrätt. Du kommer ansvara för det strategiska arbetet. Producent och arbetsledande erfarenheter är meriterande. Som teamledare fungerar du också som bollplank till musikproducenterna.

För rollen krävs en adekvat högskoleutbildning alternativt erfarenheter inom området som vi bedömer likvärdiga. Du behöver ha erfarenhet av budgetarbete och projektledning. Ett plus är också vana från institution och/ eller offentlig förvaltning. Vi ser att du som söker kan engelska obehindrat i tal och skrift samt innehar körkort.

Som person bör du kunna arbeta självständigt och drivande, du gillar att tänka stort och kan se helheten och leda lagarbete. Du behöver kunna ta egna och snabba beslut, men också arbeta långsiktigt tillsammans med andra. Vi kommer fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 Juni eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad men det operativa arbetet sker i hela Halland
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/135
Kontakt
  • Viveka Sverkerson, Avdelningschef, 035-134907
Facklig företrädare
  • Maria Edhe Andersson, DIK, 035-179863
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-02-26

Tillbaka till lediga jobb