Hallands Sjukhus

Då en av våra arbetsterapeuter går i pension söker vi nu en ny arbetsterapeut till teamet. Är du vår nya kollega?

Om tjänsten

Smärtmottagningen är ett tvärprofessionellt multimodalt team på specialistvårdsnivå. Teamet består av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, läkare, psykolog, psykoterapeut och sjuksköterska.

Vi erbjuder konsultation för patientansvariga läkare inom närsjukvård och specialistsjukvård och tidsbegränsade behandlingar för patienter med komplex smärtproblematik, både akut och långvarig. Förutom farmakologisk behandling arbetar vi med aktiv smärthantering i olika former, både individuellt och i grupp. Vi arbetar med patienten i centrum utifrån ett bio-psyko-socialt perspektiv på smärta där ACT (Acceptance and Commitment Therapy) är vår gemensamma utgångspunkt.

Din roll är bland annat att kartlägga patientens aktivitetsförmåga, bedöma vilka konsekvenser smärttillståndet ger, ge råd och åtgärdsförslag för att stötta patienten till att leva ett aktivt/värdeskapande liv trots smärta.

Smärthanteringsinsatserna sker både individuellt och i grupp, där arbetsterapeutens uppgift är att undervisa, leda diskussioner och att stödja patienten i att finna en gynnsam aktivitetsbalans och ett lämpligt ergonomiskt utförande av aktiviteter.

Smärtmottagningen befinner sig i en utvecklingsprocess då vi har fått ett utökat uppdrag. Som arbetsterapeut har du en viktig roll i att utveckla verksamheten ihop med övriga teamet. Tillsammans bygger vi en verksamhet och en arbetsmiljö där varje medarbetare är en viktig och uppskattad del i helheten. Du är själv med och påverkar resultatet.

Tjänsten är på heltid. Arbetstid dagtid/vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta, bedöma och behandla patienter med smärttillstånd eller psykiatriska tillstånd. Har du vidareutbildning i och/eller har erfarenhet av ACT (Acceptance and Commitment Therapy) är det meriterande.

Som person är du trygg i din professionella yrkesroll och van att arbeta självständigt. Vi ser också att du har vana och trivs med att arbeta i team. Du ser möjligheter lika klart som svårigheter, och tar initiativ och är flexibel för att nå lösningar. Du har ett gott bemötande, ett pedagogiskt förhållningssätt och kan kommunicera tydligt. Du är förberedd på att varje arbetsdag är unik och du har förmågan att självständigt prioritera och planera arbetet. Du har en nyfiken och positiv inställning som gärna får smitta av sig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Preliminära tider för intervjuer är 4, 10 och 18 juni.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/603
Kontakt
  • Liselotte Almér, Avdelningschef, 072-5511870
Facklig företrädare
  • Inger Johansson, Sveriges Arbetsterapeuter, 035-174584
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb