Region Halland

Från 1 juli 2021 blev bastjänstgöring, BT, obligatoriskt som en fristående första del av ST-tjänstgöring för legitimerade läkare som inte gjort svensk allmäntjänstgöring, AT. Hallands sjukhus Halmstad erbjuder nu två placeringar med start augusti 2024.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg. Vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar ständigt med förbättringar.

Om BT i Region Halland

Tjänstgöringen som BT-läkare består i huvudsak av kliniskt arbete med kontinuerlig handledning och återkommande strukturerade kompetensbedömningar. Bastjänstgöring i Halland kommer att vara under 12 månader, men kan förlängas vid behov. Vi tillämpar inga tillgodoräknanden i vår BT, då vi månar om att hålla en hög utbildningskvalitet.

Du kommer att ha obligatoriska placeringar inom akut sjukvård och inom primärvården. Du kommer utöver dessa också att göra en placering inom psykiatrin. 

Som BT-läkare har du, utöver en huvudhandledare som följer dig under hela tjänstgöringsperioden, en klinisk handledare på varje placering.

För mer information kring BT i Halmstad, klicka här.

Kvalifikationer

Du som söker BT hos oss har läkarexamen inom eller utom EU/EES och innehar svensk läkarlegitimation. Vidare har du svenskt medborgarskap, EU-medborgarskap alternativt permanent uppehålls- eller arbetstillstånd.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, motsvarande modersmål eller minst nivå C1 i enlighet med Europarådets språkskalenivå. 

Du har god medicinsk kompetens med förmåga att bemöta såväl patient som kollega på ett likvärdigt och professionellt vis. Du trivs i det tvärprofessionella samarbetet och har en utvecklad kommunikativ färdighet med förmåga att anpassa denna efter din motpart. Din vilja att utvecklas och lära är central i ditt sätt att arbeta.

Urval sker via en helhetsbedömning där tidigare klinisk arbetslivserfarenhet, visat intresse och ideella uppdrag värderas som meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Övrigt om rekryteringen

Du skickar in din ansökan med ett skriftligt CV och ett personligt brev. Bifoga även minst två referenser varav minst en är tidigare chef alt. medicinskt ledningsansvarig. Du kan också bifoga kompletterande filer i form av rekommendationsbrev och omdömen i din ansökan.

Onsdagen den 24/4 kommer vi att kontakta er som blir aktuella för intervju och intervjuerna kommer att ske 2 och 3 maj i Halmstad.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/376
Kontakt
  • Klara Håkansson, AT/BT-läkarchef Halmstad, 0721-463122
  • Leonora Lami, AT/BT-samordnare, 0790–656844
Facklig företrädare
  • Björn Käll, SYLF, 035-131000(vxl)
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb