Medicinsk diagnostik Halland

Är du intresserad av att jobba på Klinisk mikrobiologi i Halland? Vi söker en ST-läkare alternativt specialistläkare på Klinisk mikrobiologi och Vårdhygien i Halmstad som arbetskamrat på vår trivsamma klinik. 

Om tjänsten

Klinisk mikrobiologi och Vårdhygien har ett regionövergripande ansvar för mikrobiologisk diagnostik. Vi har därutöver fått uppdraget att vara Sveriges referenslaboratorium för bakteriella tarmpatogener. Ett uppdrag där vi håller ett nationellt ansvar för att vara drivande för och i framkant med diagnostiken. Laboratoriet är indelat i tre sektioner (bakteriologisk odling, serologi och molekylärbiologi) och vi bedriver diagnostiken med moderna, kvalitetssäkrade metoder samt en hög grad av automation. Vår utveckling och forskning inom mikrobiologi och vårdhygien har lett till såväl använda metoder som publicerade vetenskapliga artiklar. En överläkare, två mikrobiologer och en BMA är disputerade.

På vårdhygienavdelningen fokuserar vi på preventivt arbete med rådgivning, utbildning och tillhandahållande av riktlinjer. Även utbrottshantering och uppföljning av patienter med resistenta bakterier ingår i arbetet.

Vår arbetsgrupp består av tre överläkare (alla är specialistkompetenta inom klinisk mikrobiologi, två är subspecialiserade inom vårdhygien och en är också specialistkompetent inom infektionsmedicin), en ST-läkare, en mikrobiolog och en molekylärbiolog. På kliniken jobbar dessutom sju hygiensköterskor samt 30 BMA, substrattekniker och sekreterare. 

Ditt huvudsakliga fokus på laboratoriet kommer att vara diagnostiken där ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete ingår. Erfarenhet från tidigare forskningsprojekt är meriterande. Möjlighet finns att subspecialisera sig till hygienläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare.

Inom ett mindre område som klinisk mikrobiologi och vårdhygien är det viktigt med ett fungerande nätverk. På vår klinik har vi ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier liksom tät kontakt med kollegor på andra kliniker inom regionen och över regionens gränser. Därför värdesätter vi god kommunikativ förmåga och att du är bra på att skapa goda relationer. Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Du är välkommen att kontakta oss så att vi kan lära känna varandra och kan föra en vidare dialog! 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/389
Kontakt
  • Arne Kötz, Verksamhetschef, 035-131862
Facklig företrädare
  • Emma Löfström, Läkarförbundet, 035-131850
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb