Kommunikation- och marknadsavdelningen

Lockas du av att driva utvecklingen av kollektivtrafiken med målet att vi ska skapa världens bästa kollektivtrafik - för hallänningarna? Nu har du möjligheten!

Om tjänsten

Vi söker en engagerad och driven person som under vår kollegas föräldraledighet vill ansvara för, driva och utveckla arbetet med vår interna kommunikation. Det innebär även att agera som kommunikativt stöd för förvaltningens chefer. Du ansvarar också för information till våra trafikföretag i allmänhet och till dess förare i synnerhet.

Som kommunikatör hos oss kommer du att ha ansvaret för den interna kommunikationen vilket innebär planering, genomförande och uppföljning av informationsinsatser och samverkan med flera olika kontaktytor. Du har också ett särskilt ansvar för intranätet. 

Uppdraget innebär även att:

  • vara delaktig i informations- och marknadsföringsprojekt
  • vara delaktigt i framtagning och genomförande av kommunikation för webb och sociala medier
  • göra uppdateringar av information och innehåll på hemsidan, FB, Mina sidor, Intranät och Intern TV
  • övriga administrativa uppgifter enligt Kommunikationschefs instruktioner

Om oss

På Hallandstrafiken är vi stolta över vår trafik och vi har ett mycket omväxlande och spännande uppdrag och där våra ledord för att lyckas är tillsammans, enkelt och nytänkande.

Kommunikation & Marknadsavdelningens uppdrag är att uppmuntra till ökat kollektivt resande samt lyfta och utveckla Hallandstrafikens varumärke. Avdelningens uppdrag är också att hjälpa våra kunder att veta mer. Så att de gör rätt val och fattar kloka, faktabaserade beslut – före, under och efter resan. Det gör vi genom kommunikation och information i relevanta kanaler.

Totalt är vi idag cirka 90 tillsvidareanställda medarbetare på Hallandstrafiken, som tillsammans är med och utvecklar kollektivtrafiken i Halland. Inkluderar vi dessutom personalen på de trafikföretag som vi kontrakterar för att utföra trafiken så är vi drygt 2000 medarbetare. Genom en väl utvecklad kollektivtrafik stöttar vi Region Halland i ambitionen att bli den bästa livsplatsen! Hallandstrafiken är också ett utav regionens viktigaste verktyg för att möjliggöra en grön omställning.

Vi arbetar med planering och utveckling av buss- och tågtrafik samt serviceresor, miljöarbete och marknadsföring för kollektivtrafiken i Halland mm. Hallandstrafiken är dessutom bokningscentral för länets sjukresor och färdtjänstresor i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Varbergs och Hyltes kommuner.

Hallandstrafiken arrangerar nästan 50 000 resor i Halland varje dag. Detta inkluderar busstrafik, Öresundstågen, Pågatågen, Västtågen och Krösatågen. För Hallandstrafiken är kunden och kundbemötandet i fokus. Vi är med kunden genom hela resan, med alla produkter och tjänster som behövs för resandet.

Har du vad som krävs?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i kommunikation. Du är en skicklig skribent som är van att skriva för olika målgrupper. För rollen krävs att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Mycket goda datakunskaper i framförallt Office och CS-programmen. Du har även kunskaper och erfarenhet inom videoredigeringsprogram.

Du är van att arbeta självständigt och trivs i en roll där du har flera olika kontaktytor. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att snabbt skapa förtroende från chefer och medarbetare. Vi tror också att du är en organiserad och strukturerad person med vana att arbeta mot deadlines. Du har en kreativ förmåga som bidrar till vår utveckling på avdelningen. Det är av största vikt att du har en prestigelös inställning och kan hoppa in och stödja i uppdrag där det behövs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/357
Kontakt
  • Yasmine Möllerström-Henstam, Verksamhetschef, 0346-712540
Facklig företrädare
  • Cenk Kacar, Vision, 0346-712535
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb