Psykiatrin Halland

Nu söker vi på BUP-mottagningen i Halmstad en socionom som har erfarenhet eller är nyfiken på barnpsykiatri . Hos oss är du med och bidrar samt tar del av bred och varierad psykiatrisk kompetens. Här arbetar vi ständigt med att utveckla verksamheten tillsammans! Varmt välkommen till oss på BUP i Halmstad!

Arbetsuppgifter

Som socionom arbetar du självständigt med varierande arbetsuppgifter inom yrkesområdet. Du utför samtalsbehandling med barn, ungdomar och föräldrar och är delaktig i att leda gruppverksamhet med olika inriktning. Efter en tid som socionom hos oss förväntas du även kunna göra akuta bedömningar och träffa patienter för nybesök. Allt arbete sker med tillgång och möjlighet till handledning.  Vi arbetar mycket och gärna med personlig vidareutveckling och kompetenshöjning för dig som anställd så att vi tillsammans kan möta barn och ungdomars olika behov. I ditt arbete ingår även samverkan med vårdgrannar, skola och socialtjänst vid behov.

Genom teamarbete tillsammans med övriga yrkesgrupper på mottagningen samarbetar vi med patientens bästa i fokus. På regelbundna teamkonferenser finns möjlighet att diskutera ärenden och därigenom få tillgång till övriga yrkeskategoriers kompetens och olika synvinklar.

För oss är det viktigt att man känner sig trygg i sitt arbete och vi arbetar kontinuerligt med vårt introduktionsprogram där du har egen mentor som stöd i ditt arbete under den första tiden.

Om arbetsplatsen

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 850 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Arbetsplatsen är belägen på sjukhusområdet i Halmstad. På Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen arbetar cirka 50 personer. Vi är uppdelade i två mottagningar med identiska uppdrag, egen avdelningschef för respektive mottagning och vi utökar kontinuerligt verksamheten.

Hos oss arbetar psykologer, socionomer, läkare, sjuksköterskor, undersköterska, specialpedagog, arbetsterapeut och medicinska sekreterare i team. Vi erbjuder specialistpsykiatriska bedömning, diagnosticering, utredning och behandling genom samtal och/eller läkemedel för barn i åldrarna 0-17 år. Vårt mål är alltid att ha ett nära och välfungerande samarbete med skola, socialtjänst och andra vårdenheter för att kunna tillgodose barn och ungdomars behov av ett fungerande nätverk för att på så sätt skapa en helhet.

Som anställd hos oss har du tillgång till bred psykiatrisk kompetens hos våra olika professioner. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet. Digitaliserade vårdkontakter är ett utvecklingsområde som vi kontinuerligt arbetar med och som nu finns tillgängligt som komplement till fysiska patientbesök.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Tidigare erfarenhet av behandling av barn och ungdomar anses meriterande liksom att leda grupper. Det anses också meriterande om du har relevanta kunskaper inom psykiatri liksom vidareutbildning inom KBT steg 1.

För den här tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, samt trygghet i att arbeta både självständigt och i team. Du är flexibel i ditt arbetssätt och vågar utmana och utveckla dig själv på vägen mot våra gemensamma mål. För dig är det självklart med ett gott bemötande mot patienter, deras anhöriga och dina kollegor. Vi är ett team som trivs tillsammans och har god sammanhållning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/641
Kontakt
  • Anna Havner, Avdelningschef, 079-0621547
Facklig företrädare
  • Rebecka Vahlström, Psykologförbundet, 0340-481871
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb