Hallands Sjukhus

Vill du jobba tillsammans med engagerade kirurger, sjuksköterskor och undersköterskor? Välkommen att söka till oss! Vi söker just nu sjuksköterskor för kombinationstjänst mellan Kirurgiavdelningen och Endoskopimottagningen!

Arbetsuppgifter

Hos oss får du ett varierande arbete med möjlighet till utbildning och utveckling inom din yrkesroll som sjuksköterska. Här möter du ett spännande vårdförlopp i en föränderlig miljö vilket är en utmaning.

På avdelningen så grundar vårt arbete sig i patientens behov, där omvårdnaden utformas individuellt och präglas av ett professionellt bemötande. Vi vill att vår personal ska göra det som de är bäst på - avancerad kirurgisk omvårdnad av patienterna! Därför har vi vårdnära servicepersonal som sköter städning, förrådshantering, patientkök med mera. Detta arbetssätt frigör tid för sjuksköterskor och undersköterskor som i stället används till patienter.

På Endoskopimottagningen utförs både koloskopier, gastroskopier samt ERCP. Du förbereder och informerar patienter inför undersökning samt assisterar läkare eller skopist vid undersökning. Du har även ansvar för att ge medicin efter ordination av läkare och ansvara för eventuell provtagning. Du har även ansvar för att rengöra endoskopirummet och den endoskopiska utrustningen enligt gällande hygienföreskrift.

Du kommer att arbeta i team med läkare, sjuksköterska, undersköterska och koordinator med fokus på patientens perspektiv och säkerhet. Vi som jobbar alternerar mellan att assistering och omvårdnad av patienten för att säkerställa en bra arbetsmiljö. Arbetstiden är förlagd på dagtid måndag till fredag.

Om arbetsplatsen

Vårdavdelningarna 2B/C är en gemensam avdelning med en personalgrupp, en avdelningschef och en bitr. avdelningschef. Avdelningen är indelad i tre Team, ÖGI (övre gastro), NGI (nedre gastro) och KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning). Vi tillämpar parvård och bemannar varje team med ett par, en sjuksköterska och en undersköterska. Det finns också en resurs under dagen och kvällen.

En undersköterska har en samordnande funktion mellan 07.00-15.30 och ansvarar huvudsakligen för att ta emot alla inkommande telefonsamtal, fördela inkommande patientflöde när inneliggande patienter skrivs ut och lämnar avdelningen, bokar alla transporter och håller kontakt med kommunen, operation, akutmottagningen samt vårdplatskoordinatorn för att optimera patientflödet.

Patienterna kommer till oss från olika platser beroende på anledningen till inläggningen som kan vara planerad eller akut. Mestadels är det från Postop efter en operation eller akutmottagningen. Även patienter från annat sjukhus efter behandling eller från närliggande avdelning, då vi samarbetar när det gäller vårdtyngden. Det händer också att patienten varit på ett mottagningsbesök och därefter ska läggas in på avdelning.

För närvarande finns 21 vårdplatser och förhoppningen är att snart kunna öppna fler då det finns ett behov. Vårdtyngden bedöms kontinuerligt och vårdteamet förstärks vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, erfarenhet av arbete på endoskopienhet är meriterande. Som person är du självgående och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet ser vi som självklara egenskaper hos dig. Du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt och bemötande och du bidrar också till att skapa ett gott arbetsklimat. Du har även ett stort intresse för utvecklings- och förbättringsarbete. Vi söker dig som vill arbeta målinriktat och bedriva ett aktivt arbete för en modern sjukvård.

Vi arbetar i team och strävar mot ett mer patientnära arbetssätt på kliniken. Vi värderar arbetsmiljön högt och arbetar aktivt med frågan både på avdelnings- och kliniknivå. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Här kan du läsa mer om hur det är att vara sjuksköterska inom Region Halland.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/633
Kontakt
  • Amanda Lindley Stjärnå, Avdelningschef, 0340-481926
Facklig företrädare
  • Marika Magnusson, Vårdförbundet, 0340-482272
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb