Psykiatrin Halland

Varje dag gör Psykiatrin Hallands medarbetare stor skillnad för många hallänningar – det vill vi fortsätta med! 

Under de senaste åren har Psykiatrin Halland rankats, vad gäller patientnöjdhet, på första plats utifrån den nationella patientenkäten. Vår ambition under 2024 och kommande år är att fortsätta leverera vård till våra patienter på samma höga nivå. Våra resultat har vi nått genom att bygga relationer och utveckla samarbeten internt såväl externt. Låter detta intressant och utmanande?
I så fall är du kanske vår nästa kollega!

Om arbetsplatsen

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 950 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner och leds av förvaltningschef Goran Delic.

Den vuxenpsykiatriska heldygnsvården är en bred verksamhet som erbjuder vård på avdelningar med olika inriktningar, bland annat allmänpsykiatri, beroende, psykos och rättspsykiatri. Både ECT-verksamhet och LARO-mottagningar ingår i verksamheten. Heldygnsvårdsverksamhet och akutmottagningar med PIVA kopplat till sig finns i både Halmstad och Varberg.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef för den vuxenpsykiatriska heldygnsvården rapporterar du till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du har en viktig roll att tillsammans med förvaltningschef och verksamhetschefskollegor leda och utveckla Psykiatrin Halland i dess helhet.  

Med ditt team av bitr. verksamhetschef, avdelningschefer, läkarchef och medicinskt ledningsansvarig läkare ansvarar du för kvalitet och patientsäkerhet samt personal, arbetsmiljö, produktion och budget.

Du arbetar övergripande med att planera, genomföra och kontinuerligt utvärdera verksamheten i alla dess delar.

Du har många externa och interna samarbetspartners, vilket innefattar samverkan med fackliga organisationer, brukarföreträdare och andra intressenter.

Tjänsten innefattar ett visst resande, främst inom Region Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en kommunikativ och relationsbyggande ledare med stor personlig mognad. Du agerar utifrån förvaltningens helhetsperspektiv samtidigt som du har ett nära och lösningsorienterat ledarskap.

För att lyckas och trivas i rollen som verksamhetschef är du entusiasmerande och handlingskraftig. Du har också utvecklat ett omdöme för de begränsningar som finns inom den specialiserade psykiatrins område. 

Vi söker dig som har förmågan att delegera och få medarbetarna att växa med de utmaningar som både präglar sjukvården idag och de framtida utmaningar vi står inför. Digitaliseringen och dess möjligheter ser du därför som en viktig del av utvecklingen.

Du har dokumenterad erfarenhet av ett gott ledarskap och att leda i förändring, gärna genom ett ledarskap via andra chefer. Relevant högskoleutbildning, högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Erfarenhet av psykiatrisk verksamhet är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in vårt ledningsteam.

Placeringsort är antingen Varberg eller Halmstad och du förväntas röra dig över hela länet, B-körkort är därför ett krav för tjänsten. 

Om du är rätt person kan vi således erbjuda dig ett roligt och givande arbete, trevliga arbetskamrater där vi tillsammans skapar bättre värden för Hallands invånare.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

Som anställd på Psykiatrin Halland har du möjlighet att själv styra dina arbetstider utifrån vad uppdraget kräver. 

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande på fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/622
Kontakt
  • Goran Delic, Förvaltningschef, 0729738681
Facklig företrädare
  • Charlotta Andersson, Vision, 0724-566551
  • Martin Malmstedt, Vårdförbundet, 035-131724
  • Inger Bermlid, Hallands Läkarförening, 035-131714
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb