Hallands Sjukhus, Ögonkliniken

Ögonkliniken Hallands sjukhus står inför en spännande och utmanande framtid.

Vi söker nu en specialistläkare i oftalmologi till vårt team i Halmstad!

Om arbetsplatsen

Ögonklinikens drygt 100 medarbetare erbjuder specialistvård av god och hög kvalitet vid våra tre utbudspunkter i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Vi har verksamhet med öppenvård på samtliga tre orter och i Halmstad har vi vår egen operationsenhet med tre operationssalar och tillgång till slutenvårdsplatser. Från Halmstad utgår även en jourlinje för hela Halland. Årligen genomför vi cirka 20 000 läkarbesök, runt 24 000 övriga vårdbesök och 1 600 operationer.

Ögonmottagning i Halmstad befinner sig i ljusa och fina lokaler högst upp i entrébyggnaden. Här arbetar ST läkare och erfarna ögonspecialister med kompletterande subspecialiteter så som barn, katarakt, retina inkl anti -VEGF injektioner och polop. Vi har en uppdaterad och modern teknisk utrustning som håller hög standard. Vår övriga personal är välutbildad och förbereder inför läkarbesök samt har egna mottagningar. Här arbetar ögonsjuksköterskor, operationssjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor och sekreterare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och lärande tillsammans med kollegor som har hög kompetens. Kunskap och kompetensförsörjning är viktigt och en självklarhet för oss. Vi erbjuder regelbunden utbildning, både externt och internt vid läkarmöten, journalclub och fallpresentationer.  Det viktigaste för oss är att hålla högsta patientsäkerhet samt verka för en god sammanhållning och ett gott och utvecklande arbetsklimat.

Din roll hos oss

Vi söker nu en läkare som är specialist inom oftalmologi där samtliga subspecialiteter kan vara av intresse.  För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta med mottagningsverksamhet och ha en god förmåga att arbeta i team. Du är ansvarstagande och ser ett gott bemötande mot patienter, närstående och medarbetare som en självklarhet.  Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  Vi värdesätter att du är nytänkande och att du vill vara med och driva vår verksamhet framåt.

I ditt uppdrag ingår även kontakt och samarbete med interna och externa aktörer och även mot optiker samt vårdcentral. 

Schemalagd arbetstid på dagtid med jourtjänstgöring kväll och helg. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom oftalmologi. Som person har du en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är lösningsfokuserad, tar egna initiativ, är ansvarsfull och strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/544
Kontakt
  • Annika Appelgren, Verksamhetschef, 076-6969105
Facklig företrädare
  • Marie Göransson, Hallands läkarförening, 035-134540
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb