Närsjukvården Halland

Vill du som läkare arbeta dagtid och i snabba patientflöden?

Närsjukvården Halland påbörjar ett nytt arbetssätt och söker läkare till Primärvårdsakuten i Varberg och Halmstad under sommaren 2024. Här finns möjligheten att vara med och under ett antal veckor arbeta i drop-in verksamhet i Vårdcentralen Hallands regi på Varbergs och Halmstads akutmottagningar. Arbetet är förlagt till dagtid för att göra medicinska bedömningar av enklare patienter som besöker Hallands akutmottagningar.

Arbetsuppgifter

I din roll som läkare ingår det att bedöma och behandla patienter som söker till akutmottagningen på Varberg eller Halmstad och som på grund av vårdnivå handläggs via ett eget spår i Primärvårdsakuten.

Verksamheten är ett projekt som har öppet under sommaren 2024 och kommer verka i akutmottagningen Varberg och Halmstads befintliga lokaler. Som läkare i verksamheten kommer du att behöva arbeta i snabba patientflöden och göra medicinska bedömningar i en drop-in verksamhet som liknar den akutmottagningarna har idag. Arbetet kommer innefatta bedömning och behandling av enklare patienter med låg prioritet tillsammans med en sjuksköterska eller undersköterska.

Om arbetet

Hos oss är du alltid välkommen – Nu möter vi patienterna dit de kommer under sommartid!  Verksamheterna kommer finnas på respektive akutmottagning, men arbeta i ett eget spår i samverkan med akutmottagningens egen organisation. Arbetet består i att bedöma patienter som inte är i behov av sjukhusets akutsjukvård men ändå söker sig dit. Det innebär att patientgruppen som mottagningen handlägger har fått en låg prioritet vid sin initiala kontakt med akutmottagningen.

På Primärvårdsakuten i Varberg eller Halmstad är du aldrig ensam läkare med dina patienter, utan har möjlighet att rådgöra med andra kollegor för att vi ska kunna ge en god och säker vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som slutfört din AT och erhållit legitimation, är ST eller genomfört ST och är sugen på att arbeta på en Primärvårdsakut. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete på drop-in, jourcentral, akutmottagning eller liknande verksamheter.

Vi ser att du gärna tycker om arbete med snabba patientflöden där enklare besvär och åkommor dominerar. Att du kommunicerar på ett tydligt sätt och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Som person har du lätt för att samarbeta med andra människor och anpassar dig till nya omständigheter när förutsättningarna förändras.

Om du tycker detta låter spännande så är du varmt välkommen med din ansökan eller att ringa till Patrik om du är nyfiken, har några frågor eller vill ha ett inledande samtal om hur verksamheten fungerar.

Verksamhetschef Patrik Sagman

Tel. 0767-25 32 67

Mail: patrik.sagman@regionhalland.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Heltid eller deltid enligt överenskommelse.
Ort Halmstad och/eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/429
Kontakt
  • Patrik Sagman, verksamhetschef, 0767-253267
Facklig företrädare
  • Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening, 0346-56000(vxl)
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb