Hallands Sjukhus

Vill du vara med och påverka framtidens läkare? Få ett omväxlande chefsjobb där du jobbar med utbildnings- och utvecklingsfrågor? Då ska du söka arbete som AT/BT-läkarchef vid Hallands sjukhus Varberg!

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Nu söker vi en AT/BT-läkarchef till Hallands sjukhus Varberg. Du kommer tillhöra Utvecklingsavdelningens ledningsgrupp där det finns ett gott och utvecklande klimat som ger stöd och god möjlighet till utveckling i chefsrollen. Utvecklingsavdelningen innehar det regionala uppdraget för allmäntjänstgöring (AT) och bastjänstgöring (BT) samt samordnar och utvecklar klinisk utbildning för vårdens medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som AT/BT-läkarchef får du jobba med rekrytering, utbildning och utveckling tillsammans med AT/BT-teamet. Du samverkar tätt med klinikerna och har en dynamisk roll där det finns möjlighet att ha kvar en del klinisk verksamhet. Ett gott samarbete med Forskning och Utbildning (FoU) är en värdefull framgångsfaktor, FoU innehar för utbildningsansvaret för AT/BT-läkarna i Region Halland.

Region Halland har totalt ca 100 AT- och BT-läkare i tjänstgöring och utbildning fördelad på norr och söder. Vi söker nu en AT/BT-läkarchef i norr som kan fortsätta utvecklingsarbetet med att skapa de bästa förutsättningarna för AT och BT i Region Halland i samarbete med AT/BT-läkarchefen i söder.

  • Arbetsgivaransvar för AT-läkare och BT-läkare placerade i norra Halland.
  • Ansvar för rekrytering, ekonomi och arbetsmiljö för AT- och BT-läkare.
  • Ansvar för tjänstgöring och utbildning för AT- och BT-läkare i samarbete med studierektorer (FoU).
  • Utveckla och förbättra utbildningsplaceringen tillsammans med AT/BT-teamet.
  • Samverka, utveckla och bidra i Hallands sjukhus övergripande utbildningsuppdrag kopplat till klinisk utbildning och kompetensutveckling.

Uppdraget som AT/BT-läkarchef är ett förordnande på fyra år, 60–100% enligt överenskommelse. Uppdraget kan kombineras med viss del klinisk verksamhet. Du får en grundtjänst heltid på en klinik inom Region Halland beroende på vilken specialitet du har.

Kvalifikationer

Vi söker en specialistkompetent läkare eller läkare i slutet av sin ST-tjänstgöring med erfarenhet och intresse för ledarskap och utbildningsfrågor. Vi ser att du har stor förmåga att skapa goda relationer och samverka med andra, och bra förmåga att initiera och driva förändrings och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Då Hallands sjukhus har ambitionen att vara ett forsknings- och utbildningsvänligt sjukhus är tidigare utbildningserfarenhet meriterande. Vi strävar efter att få rätt person på rätt plats och lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande under ansökningstiden.
Vi kommer att ha intervjuer på Teams vecka 23.
Slutintervjuer planeras till fredag 16/6 i Varberg

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/667
Kontakt
  • Sofia Thorin-Hjalber, Utvecklingschef, 0730-716543
  • Klara Håkansson, AT/BT- Chef söder,, 072-1463122
Facklig företrädare
  • Andréa Larsson, Hallands läkarförening, 0340-480467
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb