Psykiatrin Halland

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla vår välfungerande halländska öppenvård, så att den blir ännu bättre för både patienter och medarbetare. Syftet med den här rollen är att möjliggöra ett mer närvarande chefskap och säkerställa att våra läkare får det stöd de behöver för att trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Vi ser samtidigt att det medicinska ledningsansvaret (MLA) för verksamheten kommer att förstärkas.

Om tjänsten

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri och består av tre verksamhetsområden; BUP, Vuxenpsykiatri Öppenvård samt Vuxenpsykiatri Heldygnsvård. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer och avdelningschefer. Den medicinska ledningen av verksamheten är organiserar genom att medicinskt ledningsansvariga (MLA) finns på varje enhet, så väl som övergripande för verksamhetsområdet.

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna med öppenvårdsmottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en subspecialisering i Allmänteam, Beroendeteam och Psykosteam. Vår strategi Rätt vård, i rätt tid innebär ett starkt fokus på kvalitet och korta ledtider i alla delar av verksamheten. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. I de två senaste nationella patientenkäterna 2018 och 2022 fick Psykiatrin Hallands öppenvård Sveriges bästa helhetsresultat. Vi har hög tillgänglighet i nationella mått.

Som läkarchef kommer du att leda verksamhetsområdets läkare. I dag består läkargruppen av 28 individer, fördelade på våra sju utbudspunkter. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen. Tillsammans med förvaltningens övriga läkarchefer och studierektorer, utvecklar du förvaltningens utbildningsuppdrag avseende AT/BT och ST-läkare. Placeringsort är vid någon av öppenvårdens mottagningar, men du förväntas regelbundet vara närvarande på de enheter du ansvarar för. Du anställs tillsvidare i din grundprofession med förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är har en vårdutbildning i grunden och erfarenhet som chef. Egen läkarutbildning är en fördel, men du kan också ha bakgrund som psykolog, socionom, sjuksköterska eller annan profession som förekommer i kliniskt psykiatriskt arbete. Du ska ha flerårig erfarenhet av arbete inom vården, ett starkt engagemang för ledarskapsfrågor och gedigna kunskaper som chef. Vi tror att tidigare erfarenhet av chefskap är nödvändigt för att lyckas i rollen. Har du tidigare varit chef för läkare är det meriterande. Kunskaper i förbättringsmetodik och erfarenheter av att framgångsrikt leda utvecklingsprojekt är en fördel. Då resor ingår i arbetet är det ett krav med körkort B.

Verksamheten och samarbetet präglas av chefens personlighet. Därför är det viktigt att du har god självinsikt och förståelse för hur ditt beteende påverkar andra. Det är nödvändigt att du har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i uppdraget tror vi också att du är kommunikativ och tydlig. Du förmår balansera kravställande med omtanke om den individuella medarbetaren. På så sätt bidrar du till att stärka arbetsgemenskap och samarbete i verksamheten. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande på fyra år.
Ort Vid någon av länets psykiatriska öppenvårdsmottagningar, beroende på dina personliga förutsättningar och önskemål.
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/406
Kontakt
  • Aslak Iversen, Verksamhetschef, 073-0572445
  • Nikita Unger, MLA och läkarchef, 035-131000(vxl)
Facklig företrädare
  • Andrei Hordouan, Hallands läkarförening, 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb