Hallands sjukhus, Halmstad, Medicinkliniken

Som Diabetessjuksköterska på mottagningen för diabetes och hormonella sjukdomar erbjuder vi dig ett utvecklande och varierande arbete i en grupp med hög kompetens. Välkommen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer i stor utsträckning att arbeta självständigt med en specialistmottagning samtidigt som du samarbetar med övriga i teamet. Till vår Diabetesmottagning kommer framförallt patienter med diabetes typ I eller svårinställd typ II.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att bedriva egen mottagning där du möter diabetiker med olika behov utifrån diagnos och situation. Patientkontakten består av fysiska- eller digitala mottagningsbesök, telefonkontakt, 1177-meddelande samt konsultfunktion på övriga sjukhuset. Du kommer att utbilda kring diabetes och dess behandling, dosjustera och initiera ny diabetesteknik samt följa upp användningen av den och läkemedlen. Tekniken utvecklas snabbt och innefattar blodsockermätare, nedladdningsbara insulinpennor, kontinuerlig glukosmätning via sensor och insulinpumpar. Genom att hålla dig uppdaterad innehar du en tjänst i ständig förändring för att underlätta och stötta patienterna till så god livskvalité som möjligt både på kort och lång sikt.

Som medarbetare på mottagningen blir du en del av vårt tvärprofessionella team som består av läkare, sekreterare, medicinsk fotvårdsterapeut och sjuksköterskekollegor.
Viss helgtjänstgöring inom slutenvården ingår.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet inom sjukvården. Du har minst 15 poängs vidareutbildning i diabetesvård eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Vidare söker vi dig som har ett intresse för öppenvård och som tillsammans med oss vill påverka och utveckla såväl ditt eget arbete som verksamheten i stort. Den här tjänsten ställer krav på samarbetsförmåga men också på förmåga att kunna arbeta självständigt. Egenskaper som vi värdesätter högt är att du är flexibel, har god självkännedom och är ansvarstagande och lyhörd gentemot patienter och kollegor. Du verkar vidare för en god stämning i teamet och ditt sätt att samarbeta med kollegor och omgivning sker på ett prestigelöst sätt. Vi förutsätter att du känner ett stort engagemang för ditt arbete, följer upp resultat samt att du är positiv till utvecklings- och förändringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/585
Kontakt
  • Anette Hälsingdal, Avdelningschef, 035-139027
Facklig företrädare
  • Maria Vinterqvist, Vårdförbundet, 035-131000(vxl)
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb