Regionkontoret, Regionupphandling

Din roll hos oss

Som upphandlare blir du en central person i regionens inköpsarbete. Under upphandlingsprocessen kommer du att vara projektledare med ansvar för att arbetet genomförs utifrån verksamhetens behov och regionens inköpspolicy. Du kommer också att vara ett aktivt stöd till verksamheten i övergripande inköpsrelaterade frågor, från tidig behovsinventering till avtals- och leverantörsuppföljning.

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete som samtidigt ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Vi kan även erbjuda möjlighet till ett hållbart arbetsliv vilket innebär en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete.

Om arbetsplatsen

Inköps- och upphandlingsavdelningen består av 23 personer och av dessa är 14 personer upphandlare. Vi hjälper varandra och delar med oss av våra erfarenheter för att utvecklas tillsammans. Vi söker en ny medarbetare då en av våra upphandlare kommer gå vidare till andra utmaningar i Region Halland.

Vi är en gemensam inköps-och upphandlingsfunktion med uppdrag att erbjuda bland annat upphandlingsverksamhet utifrån Regionens övergripande mål. Vi genomför cirka 100 upphandlingar per år samt förvaltar cirka 1500 avtal. Exempel på upphandlingsområden är medicinteknisk utrustning, vårdrelaterat förbrukningsmaterial, IT, tjänster, utbildningar med mera.

Vi tillhör ekonomifunktionen som ansvarar för att leda, samordna och utveckla de regionala processerna för planering och uppföljning, redovisning och finans, upphandling och inköp samt fastighet. I vårt uppdrag ingår att både leda och stödja regionens förvaltningar och bolag utifrån våra ansvarsområden samt att stödja politiken i deras uppdrag. Genom ett processbaserat arbetssätt finns ett nära samarbete med regionens förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

  • Universitets-/ högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Vana att arbeta med kvalificerat datorstöd
  • Erfarenhet av arbete med digitala verktyg för analys och planering

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av strategiskt inköp och/eller offentlig upphandling samt goda kunskaper i Excel.

För att du ska lyckas i din roll krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan leda dig själv och andra i projekt. Du är lyhörd och hanterar utmaningar och målkonflikter på ett konstruktivt sätt. Du är noggrann, strukturerad och analytisk med förmåga att omsätta analyser och mål i strategiska affärsupplägg.

Avdelningen befinner sig i en utvecklingsfas där vi strävar efter att arbeta smart för att kunna teckna affärsmässiga avtal. Vi tror att vi kan bli ännu bättre på att dra fördel av de möjligheter som ges av olika upphandlingsförfarande och söker därför dig som har en vilja att prova och utvärdera nya arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/570
Kontakt
  • Ola Sörensson, Inköp-/upphandlingschef, 070-2199371
Facklig företrädare
  • Cecilia Leman, Saco, 0766-955215
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Anette Blomkvist-Hansson, Vårdförbundet, 0766-973065
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb