Regionkontoret, IT och Digitalisering

Nu söker vi dig som vill vara med på en spännande utvecklingsresa där stort fokus ligger på utveckling av våra HR-system i Region Halland. Just nu pågår ett flertal stora digitaliseringsprojekt som både utvecklar och utmanar oss inom området, som skapar förutsättningar för vår digitala mognad som organisation. Vi söker därför en driven och nyfiken medarbetare till oss.

Om tjänsten

Som senior systemförvaltare har du huvudansvaret för vårt HR- och lönesystem Visma/Personec P. I det ansvaret förvaltar du och är användarstöd i systemet till bland annat vår lönefunktion och andra expertanvändare. Du blir den i vårt team som kan svara på kluriga supportärenden, felsöka i systemet och i databaser, köra script och arbeta med integrationsfrågor. Vår löne- och personaladministrativa avdelning ansvarar för dagliga driftkörningar och lönekörningen, medan ditt fokus mer ligger på att leda och genomföra tester vid tabell-, avtal- och versionsuppdateringar. I din roll säkerställer du att rätt beräkningar görs mellan vårt nyligen införda schemasystem Tessa och vårt lönesystem Personec P.

I ditt ansvar ser du även till att det finns en applikationsförvaltningsplan för att skapa en hög kvalitét, funktionalitet och stabilitet i vårt system. Här blir du en viktig spelare i vårt arbete där du kvalitetssäkrar och driver våra applikationsspecifika rutiner samt bistår i att förbättra våra rutiner inom förvaltningen. Vi vill att du arbetar med utvecklingsfrågor i balans med att vi har en stabilitet kring vårt lön- och HR-system.

Arbetet som senior systemförvaltare är självständigt i många delar och processer men arbetet sker även i nära samarbete med avdelningens egna ”team HR” som arbetar med HR-system, inom IT och Digitalisering. I rollen har du också ett nära samarbete och dialog med HR-specialister inom arbetsrätt samt regionens löne- och personaladministrativa avdelning. Här förväntas du bistå dessa grupper med kunskap i systemet. I tjänsten kommer du i nära samarbete med löne- och personaladministrativa avdelningen arbeta med att utveckla och digitalisera löneprocessen. 

Du ansvarar för kontakten med vår systemleverantör och blir därmed länken mellan Region Halland och leverantören.  

Då många delar i den här tjänsten sker digitalt finns det möjlighet till ett flexibelt arbetsupplägg med arbete på annan plats. 

Vilka är vi?

Som senior systemförvaltare blir du en del av vårt HR-team på IT och digitalisering. Här har vi alla kompetenser samlade för applikationsförvaltning och utveckling både för applikationskompetens och IT-teknisk kompetens för alla HR-system. Här arbetar vi tillsammans med gemensamma mål och planering. HR-teamet på IT och Digitalisering består i dagsläget av 6 engagerade kollegor som ska bli ett team på 8 medarbetare. Utöver ovanstående HR-team kommer du även arbeta nära vårt regionövergripande "Tessa-team" som driver implementeringen av vårt nya moderna schema- och bemanningssystem

Avdelningen som du blir en del av, förvaltar och utvecklar Region Hallands interna stödsystem exempelvis inom området HR, ekonomi, diarie-/e-arkiv och logistik Avdelningen ansvarar för cirka 150 applikationer med olika behov av förvaltning, arbetsprocesser och struktur för att åstadkomma en stabil och säker drift och skapa förutsättningar för en smartare och enklare digital vardag i regionen interna organisation men också för de som tar del av våra tjänster. Vi är totalt 18 härliga kollegor på avdelningen med potential att växa.

Som medarbetare hos oss blir du en del av vår nystartade verksamhet för IT och Digitalisering som har tre verksamhetsområden i olika fokus och totalt 12 avdelningar. Tjänsten ligger inom verksamhetsområdet ”Digitalisering av stöd och regional utveckling, där vi har nära till varandra och anser att det är tillsammans vi lyckas. Vi är måna om att omvärldsbevaka och ser ständiga förändringar som naturlig del av vår arbetsvardag. För att veta mer, titta gärna på Vår film.

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning eller annan relevant utbildning i kombination med flera års erfarenhet inom HR-systemförvaltning. Du behöver ha erfarenhet av Visma/Personec P i systemförvaltning eller arbetat som konsult i införandet av Personec P. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha kunskap och erfarenhet av arbete med tester och versionsuppdateringar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av integrationer, API och automatisering. Vidare ser vi att du har god kompetens om anställnings- och löneprocessen. 

Som person letar vi efter dig som är stabil i din yrkesroll och bra på att samarbeta i team. Du är duktig på att föra dialog med stort användarfokus för att förstå behov som kan omvandlas till arbetssätt i systemen. Vi ser även att du har en god förmåga att föra dialog med systemleverantörerna för att tillsammans hitta lösningar. Du har förmågan att arbeta utifrån ett helhets- och kvalitetsperspektiv samt kan prioritera och arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/558
Kontakt
  • Madelene Solenhill, Verksamhetschef, 073-8673069
Facklig företrädare
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb