Region Halland

Ögonkliniken Hallands sjukhus står inför en spännande och utmanande framtid. Under ny ledning skall vi tillsammans utveckla vår regionala ögonsjukvård. Vi söker nu en läkarchef till vårt team!

Har du intresse för organisation och ledarskap samt förmågan att skapa engagemang och delaktighet så är detta möjligheten för dig. Tjänsten innebär att du kan kombinera chefskap med klinisk tjänstgöring och det finns även möjlighet till forskning.

Sök tjänst här

Din roll hos oss

Som läkarchef kommer du att ha det direkta chefsansvaret för klinikens läkare. Under ledning av verksamhetschefen kommer du även ha en viktig roll i ledningsarbetet med verksamhetsutveckling och patientsäkerhet utifrån klinikens mål och strategier.

Vi erbjuder dig en heltidstjänst med möjlighet att kombinera chefsrollen med klinisk tjänstgöring och/eller forskning. Uppdraget som läkarchef är på 50 procent.  Tjänstgöring och jourmedverkan planeras utifrån dina förutsättningar och önskemål.

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland.

Om arbetsplatsen

Ögonklinikens drygt 100 medarbetare erbjuder specialistvård av god och hög kvalitet vid våra tre utbudspunkter i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Vi har verksamhet med öppenvård på samtliga tre orter och i Halmstad har vi vår egen operationsenhet med tre operationssalar och tillgång till slutenvårdsplatser. Från Halmstad utgår även en jourlinje för hela Halland. I Kungsbacka pågår i dagsläget projektering av två operationssalar för dagkirurgisk verksamhet vilka planeras gå i drift under våren 2025. Årligen genomför vi tillsammans ca 20 000 läkarbesök, 24 000 övriga vårdbesök och 1600 operationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom oftalmologi och med flerårig erfarenhet. För att lyckas i rollen som läkarchef hos oss har du förmågan att etablera goda relationer och kan leda och motivera dina medarbetare. Som person har du en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är lösningsfokuserad, tar egna initiativ, är ansvarsfull och strukturerad i ditt arbetssätt.

Du motiveras av att driva och utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt ledarskap och du trivs med att leda i förändring. Du behöver även ha systemkompetens, det vill säga förståelse för den egna rollen och hur helhetens delar fungerar tillsammans inom hälso- och sjukvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänst här

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad, Varberg eller Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/383
Kontakt
  • Annika Appelgren, Verksamhetschef, 076-6969105
Facklig företrädare
  • För uppgift till facklig företrädare, kontakta HR, 070-8109873
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb