Medicinsk diagnostik Halland

Nu söker vi en hygiensjuksköterska till vårt team. Missa inte chansen till världens bästa arbete!

Arbetsuppgifter

Det vårdhygieniska arbetet är omväxlande och till stor del beroende av aktuella händelser, och samtidigt mer långsiktigt i syfte att förebygga smittspridning och uppkomst av vårdrelaterade infektioner (VRI). Arbetet med att förebygga VRI anses som en av de viktigaste patientsäkerhetsfrågorna både nationellt och internationellt.

I ditt arbete som hygiensjuksköterska ingår att, i samarbete med dina kollegor, utarbeta och uppdatera vårdhygieniska riktlinjer. En stor del av arbetet består av rådgivning och undervisning i vårdhygieniska frågor till alla personalkategorier i vård- och omsorgsverksamheter. Hygienronder i verksamheterna med efterföljande återkoppling sker med regelbundna intervall samt vid behov. Rådgivning i samband med upphandling och inköp av medicintekniska produkter samt vid planering av ny- och ombyggnation av vårdlokaler ingår också i hygiensjuksköterskans arbetsuppgifter.

I arbetet ingår det att upprätthålla en hög kunskapsnivå och att hålla sig uppdaterad om utvecklingen inom det vårdhygieniska området. Detta sker bland annat i form av regionala och nationella samarbeten, kurser, konferenser samt genom självstudier.

Vårdhygien arbetar regionövergripande vilket innebär en del resor inom regionen.

Tjänstens placering är företrädesvis på Halland sjukhus Halmstad.

Om arbetsplatsen

Vårdhygien Halland tillhör organisatoriskt kliniken för Mikrobiologi och Vårdhygien, område Medicinsk Diagnostik. Den vårdhygieniska enheten utgörs av sex hygiensjuksköterskor, två administrativa assistenter och två hygienläkare. Vår enhet är fysiskt placerad på Hallands sjukhus Halmstad och Hallands sjukhus Varberg.

Ditt arbetsområde kommer i huvudsak att omfatta verksamheter inom slutenvård på sjukhuset i Halmstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig klinisk erfarenhet som legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom operation, IVA eller anestesi är meriterande. Likaså erfarenhet av smittspårning, undervisning eller utvecklings-och patientsäkerhetsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs, liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Tjänsten kräver, utöver journalhantering, även datorvana. Körkort B erfordras. 

Arbetet innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du ska ha en god förmåga att kommunicera, entusiasmera samt kunna förmedla kunskap och information. Då vi är en liten arbetsgrupp förväntar vi oss att du har en utvecklad samarbetsförmåga. Vårt motto är ” laget före jaget”, så vi söker en person som värnar om god sammanhållning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1174
Kontakt
  • Carianne Vessin-Sevholt, avdelningschef, 035-131857
Facklig företrädare
  • Evelina Nilsfelt, Vårdförbundet, 035-131847
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb