Region Halland

Vi söker en ledare som vill bidra till Region Hallands framgångsrika somatiska specialistsjukvård och komplettera ett lag som vill bli bättre för att kunna fortsätta vara bra. 

Uppdrag

Hallands sjukhus har knappt 4000 medarbetare och omsätter årligen ca 5 miljarder kronor. Vi har 18 kliniker där de flesta har verksamhet på minst två av våra tre utbudspunkter: Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Klinikerna är fördelade på tre ungefär lika stora områden som vardera leds av en områdeschef. Sjukhuschef, områdeschef för Lednings- och verksamhetsstöd och områdescheferna för vårdverksamhet är sjukhusets fem högsta chefstjänstepersoner. På sjukhuset finns flera olika ledningsfora för att främja samordning och resultatuppfyllelse på helheten.

Hallands sjukhus områdeschefer leder verksamheten med fokus på resultat och måluppfyllelse – både i sitt direkta linjeansvar och för sjukhusets samlade resultat. Hallands sjukhus är en stor del av Region Hallands verksamhet och betyder mycket för många patienter, invånare och samarbetspartners. Region Halland ingår i både Södra och Västra sjukvårdsregionen. Som områdeschef förväntas du därför kunna företräda sjukhuset och regionen i olika typer av samarbeten som påverkar Hallands invånares vård och kunna agera ställföreträdande sjukhuschef.

Då en av våra skickliga områdeschefer går vidare till en annan tjänst söker vi en ny chef för Område 3 att vara direkt chef för områdets sju verksamhetschefer. Område 3 består av Kirurgikliniken, Onkologi- och palliativmedicinkliniken, Operations- och intensivvårdskliniken Halmstad, Operation och intensivvård Kungsbacka/Varberg, Ortopedikliniken, Urologikliniken samt Vårdadministration som förser områdets samtliga kliniker med vårdadministrativt stöd. Områdeschef och verksamhetschefer utgör tillsammans med stabsfunktionerna (ekonomi, HR, controller, utvecklare, administrativt stöd) områdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med högskoleexamen, företrädesvis inom hälso- och sjukvård eller i annat fall kombinerat med arbetslivserfarenhet från högre ledning av hälso- och sjukvårdsverksamhet. Du ska ha chefs- och ledningserfarenhet från större, komplex hälso- och sjukvårdsverksamhet samt vara skicklig på att vara chef över chefer. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har erfarenhet och god kunskap kring arbetsmiljö och arbetsrätt, vilka är centrala kompetenser utifrån medarbetarperspektivet.

 

Vidare ska du

  • vara en rutinerad verksamhetsutvecklare och förändringsledare, inte minst utifrån kvalitet och patientsäkerhet med verifierbara resultat från genomförda förändringsprocesser.
  • ha kunskap och erfarenhet av sjukvårdsstyrning och processutveckling där kvalitet levererats tillsammans med goda ekonomiska resultat.
  • besitta förmåga att utmana och utveckla konstruktiva förhållningssätt och ökad självkännedom hos de du leder och de du leder tillsammans med.
  • ha en utmärkt kommunikationsförmåga på svenska i såväl tal som skrift och förmåga att målgruppsanpassa budskap och leverans för att uppnå syfte.
  • ha intresse för och kunskap om omvärldsskeenden av relevans för att lyckas leda komplexa akutsjukvårdssystem.
  • ha en god insikt och förståelse för gränssnittet mellan tjänstemannaorganisationens roll och politiska huvudmäns roll i ledningen av offentligt driven sjukvård.
  • attraheras av att jobba för andra, och med andra, för att komma fram i komplexa frågor och ledningsutmaningar

Det är även meriterande om du har erfarenhet från forskningsverksamhet och/eller evidensbaserad kvalitetsutveckling inom hälso- och sjukvård eller liknande branscher.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Rekryteringsinformation
Vi samarbetar med Source i denna rekrytering. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Sofia Rasmusson, 070 – 508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se.

Planerade intervjutider
7 november - eftermiddag
8 november - eftermiddag

Förmåner
För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande på fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1166
Kontakt
  • Sofia Rasmusson, konsult Source, 070-5080328,sofia.rasmusson@source-executive.se
Facklig företrädare
  • För uppgift till facklig företrädare, kontakta , carola.lindgren@regionhalland.se
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb