Hallands sjukhus, Varberg

Nu förstärker vi vårt team som bemannar hematologimottagningen på Hallands sjukhus i Varberg! Är du intresserad av att arbeta på vår hematologimottagning men också bibehålla din kompetens av akutsjukvård genom att arbeta helgpass på vår avdelning 5A? Då är den här tjänsten något för dig!

Om tjänsten

För att kunna förbättra vårt arbete och förbättra omhändertagandet av våra patienter kommer vi framöver få tillgång till utökade lokaler och därför behöver vi också utöka vårt team med sjuksköterskor.

Hematologimottagningens uppdrag är att utreda, diagnostisera, behandla eller avfärda misstanke om hematologisk sjukdom. Som sjuksköterskorna på mottagningen arbetar du antingen som behandlingssköterska eller kontaktsjuksköterska. Arbetsuppgifterna består av sedvanligt mottagningsarbete och huvudfokus är den sjuksköterskeledda behandlingsmottagningen. De vanligaste behandlingarna består av cytostatika- och antikroppar. Vi har ett tätt samarbete med vårdavdelningen och finns tillgängliga för våra patienter även när de befinner sig i slutenvården. Sjuksköterskorna hjälper därmed till att bemanna en del av helgpassen på avdelning 5A. Detta möjliggör att du som sjuksköterska inte tappar din erfarenhet av slutenvård och saknar du tidigare erfarenhet av slutenvård får du nu en möjlighet att fördjupa din kunskap kring akutsjukvård.

Avdelning 5A har som uppdrag att behandla patienter med hematologiska-, lungmedicinska- eller endokrina tillstånd som kräver slutenvård. Varje sjuksköterska har tillsammans med 2 undersköterskor ansvar för 7 patienter. Upptill det finns det stödfunktioner i form av samordnare, resurssjuksköterska och receptarie som är tillsatta för att du som sjuksköterska skall kunna fokusera på patienterna.

Vi är en välfungerande enhet som är välbemannade både på läkar-, undersköterske- och sjuksköterskesidan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet av hematologisk eller onkologisk vård är det meriterande. 

Vi söker dig som är nytänkande och gillar förbättringsarbete. Du behöver vara en person som efter en längre inskolning kan arbeta självständigt och det är ett krav att du tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Arbetstider
På Hallands sjukhus arbetar vi gemensamt med att bemanna den verksamhet som är nödvändig dygnet runt. Det innebär att en del av arbetstiden kan förläggas på kvällar och helger.

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll.
  • Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation.
  • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter.

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om basåret: Region Halland basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1145
Kontakt
  • Anna Kvorning, Avdelningschef, 0340-482499
Facklig företrädare
  • Anette Nilsson, Vårdförbundet, 0340-580268
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb